search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:10
MENU CLOSE

Φάμελλος: «Η αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη είναι ο Μητσοτάκης»

24.05.2024 13:42
famellos_new

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «κατέχει την αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του οποίου διεξάγεται η προ ημερήσιας διάταξη στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα για να βγάζουν περισσότεροι οι κολλητοί και να γίνονται πλουσιότεροι οι πλούσιοι».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, χαρακτηρίζοντας την υποκριτική, αλλά και «πυροτέχνημα», καθώς -όπως είπε- έχει εδώ και έναν χρόνο στα χέρια του την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία αποκάλυπτε την ύπαρξη καρτέλ.

«Το ξέρατε νωρίτερα ότι υπήρχε θέμα με τις πολυεθνικές ή τη Δευτέρα το ανακαλύψατε;», διερωτήθηκε και χαρακτήρισε υποκριτικό ο πρωθυπουργός να ζητά μέτρα από την Ευρώπη κατά των πολυεθνικών και να μην εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια ή τη μείωση του φορολογικού βάρους στα ενέργεια προϊόντα.

«Η αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη είναι ο κ. Μητσοτάκης, αυτήν την αριστεία μόνο κατέχει», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει «να κάνουν πάρτι τα ολιγοπώλια κατά των αγροτών και των καταναλωτών».

Με αφορμή αναφορές του πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα για αναφορές του στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως γίνεται σύγκριση διαφορετικών περιόδων, ενώ υπογράμμισε  πως ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που μείωσε το φόρο στο ρεύμα, ένα μέτρο που έμεινε.

Ο κ. Φάμελλος με αφορμή τη δικογραφία για τα Τέμπη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν θα κάνει δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Σε ότι αφορά στην εξωτερική πολιτική, επέκρινε την κυβέρνηση για «υποχωρήσεις» και «ελλιπή προετοιμασία» και επέμεινε στην ανάγκη κύρωσης των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Οι πολίτες πρέπει να δώσουν τέλος στον κατήφορο, δίνοντας προοπτική ευημερίας στις επικείμενες ευρωεκλογές που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει», είπε αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης απαντά στον Μητσοτάκη για το λάδι: «Δεν πρόσεχε εκείνη την ώρα. Θα έδενε τα κορδόνια του…»

ΣΥΡΙΖΑ: Το μέλος της ΠΓ Ζωή Καρκούλια ζητά άμεση σύγκληση του οργάνου με αιχμές κατά Κασσελάκη για μετάλλαξη και «παροπλισμό» στελεχών

Οργή Ανδρουλάκη κατά Καμμένου: Έστειλε εξώδικο για τα προκλητικά υπονοούμενα σχετικά με την παρακολούθησή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:01