Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η αμερικανική αλυσίδα fast food «McDonald’s» έχασε το εμπορικό σήμα «Big Mac» για τα προϊόντων πουλερικών, με απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.
Όπως αναφέρει το Politico, ο «Γολιάθ του κόσμου του fast food» έχασε από μια καταγγελία της ιρλανδικής αλυσίδας «Supermac’s», που είναι διάσημη για τα fish and chips και τα burgers της. Η «Supermac’s» προσπάθησε να περιορίσει το εμπορικό σήμα της «McDonald’s» στην ΕΕ, το οποίο, όπως υποστήριξε, την εμπόδιζε να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.
Οι δικαστές της ΕΕ δήλωσαν ότι η «McDonald’s» «δεν έχει αποδείξει ότι το επίμαχο σήμα έχει τεθεί σε πραγματική χρήση» για άλλα προϊόντα, όπως τα σάντουιτς με κοτόπουλο ή υπηρεσίες που συνδέονται με τη διαχείριση εστιατορίων ή επιλογών takeaway, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου. Η υποστήριξή τους για τη «Supermac’s» δικαιώνει τη δεκαετή μάχη της εταιρείας -με έδρα το Γκάλγουεϊ- με τη «McDonald’s».
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Supermac’s», Πατ ΜακΝτόνα, δήλωσε ότι η απόφαση ήταν «δικαίωση των μικρών επιχειρήσεων παντού που αντιστέκονται σε ισχυρές παγκόσμιες οντότητες», σύμφωνα με δήλωση που εστάλη μέσω email.
«Εδώ και χρόνια λέμε ότι χρησιμοποιούν εκφοβισμό για το εμπορικό σήμα», είπε. «Ξέραμε όταν αναλάβαμε αυτή τη μάχη ότι ήταν ένα σενάριο Δαβίδ εναντίον Γολιάθ».
Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι η «McDonald’s» δεν θα έπρεπε να έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της φράσης «Big Mac» για άλλα είδη μενού, όπως πιάτα με κοτόπουλο ή υπηρεσίες εστιατορίου, επειδή δεν είχε χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα για πρόσθετα προϊόντα για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Η «McDonald’s» ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση δεν επηρεάζει το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα «Big Mac»: «Το εμβληματικό “Big Mac” μας αγαπιέται από τους πελάτες σε όλη την Ευρώπη».
Η ιρλανδική αλυσίδα προσέφυγε πέρυσι στο δικαστήριο της ΕΕ, για να ανατρέψει μια απόφαση του 2022 από το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ που ακύρωσε μόνο εν μέρει τα δικαιώματα της «McDonald’s» επί της φράσης, αλλά εξακολουθούσε να το διατηρεί για υπηρεσίες και άλλα πιθανά είδη μενού.
Να σημειωθεί πως κατά των αποφάσεων του Γενικού Δικαστηρίου μπορεί να ασκηθεί έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.
Διαβάστε επίσης:
Στη Γαλλία ο Μπάιντεν με αφορμή την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία – Συνάντηση και με Ζελένσκι
Πολεμικές «ιαχές» Νετανιάχου κατά Χεζμπολάχ: Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια (video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.