search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 21:21
MENU CLOSE

Αδιανόητο: Από drone φέρεται να ξέσπασε η φωτιά στα Γλυκά Νερά – Τέσσερις προσαγωγές

03.07.2024 16:10
drone
φωτογραφία αρχείου

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό στα Γλυκά Νερά, σε πευκόφυτο λόφο, κοντά στην περιφερειακή οδό του Υμηττού, ενώ μήνυμα στάλθηκε από το 112.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά φέρεται να ξέσπασε από drone. Το UAV που φαίνεται στην φωτογραφία να έχει καταπέσει στο έδαφος, είναι στρατιωτικού τύπου και κατασκευάζεται από ιδιωτική εταιρεία – με έδρα τα Γλυκά Νερά – και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς και ρίψης μικρών ρουκετών. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελληνικός στρατός δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους drone.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια παρέα τεσσάρων ατόμων χειριζόταν ένα drone το οποίο- για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- έπεσε σε δασώδη έκταση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Μάλιστα, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν αυτά τα τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή.

Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους έχουν οδηγήσει στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική για να τους παραλάβει.

Το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά ήταν πίσω από το γήπεδο των Γλυκών Νερών και πάνω από το νεκροταφείο. Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι διευκολύνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης, ενώ στα αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχουν στο σημείο δασικοί δρόμοι. Ήδη μία ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, οι προσπάθειες πυρόσβεσης την είχαν περιορίσει σημαντικά και πλέον έχει οριοθετηθεί, ωστόσο κυρίαρχο ζήτημα φαίνεται να είναι η αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη που μίλησε στον ΣΚΑΪ  η εικόνα από τη φωτιά είναι καλύτερη, ενώ δεν απειλούνται τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της περιοχής. Νωρίτερα, σε προληπτική εκκένωση του Αμερικανικού Κολλεγίου, στην Αγία Παρασκευή, προχώρησαν οι αρχές.

 Ο καπνός από την πυρκαγιά ήταν ορατός από διάφορα σημεία της Αθήνας. Το μέτωπο κινήθηκε αντίθετα από την πλευρά που βρίσκονταν τα σπίτια της περιοχής.

Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα, ενώ συνδράμουν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Μήνυμα του 112

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των Γλυκών Νερών Αττικής λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)
  • Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)
  • Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια στη Νέα Αρτάκη: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 3 αεροσκάφη – Άμεσα υπό μερικό έλεγχο

Φωτιά στο Κορωπί – Καίει ξερά χόρτα

Οι οδηγίες του Πρωθυπουργού στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Να ακούτε τους ασθενείς – Να είστε συνεπείς στις δεσμεύσεις σας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 21:17