Οργισμένη απάντηση της Ρωσίας για την σύλληψη του ιδρυτή του Telegram στη Γαλλία
Οργισμένη η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στο Παρίσι με την σύλληψη του ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος έχει και ρωσική υπηκοότητα, όπου σε δήλωση της κατηγορεί τις γαλλικές αρχές για απουσία οποιασδήποτε συνεργασίας επί του θέματος.
Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι Ρώσοι διπλωμάτες βρίσκονται σε επαφή με τον δικηγόρο του Ντούροφ.
Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκτίμησε σήμερα ότι ο Ντούροφ υπολόγισε λάθος φεύγοντας από τη Ρωσία και πιστεύοντας ότι δεν θα αναγκαστεί ποτέ να συνεργαστεί με τις ξένες υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με τον γεννημένο στη Ρωσία δισεκατομμυριούχο πριν χρόνια στη διάρκεια της οποίας του είχε πει ότι αν δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, τότε θα αντιμετωπίσει προβλήματα σε όποια χώρα κι αν πάει.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε ότι ο Ντούροφ ήθελε να είναι ένας «κοσμοπολίτης που ζει ωραία ζωή χωρίς πατρίδα».
«Υπολόγισε λάθος», τόνισε ο Μεντβέντεφ. «Για τους κοινούς εχθρούς μας πλέον είναι Ρώσος και κατά συνέπεια απρόβλεπτος και επικίνδυνος».
Διαβάστε επίσης: