ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 07:19
MENU CLOSE

Οργή Παπανικολάου για τις αδιανόητες δηλώσεις Δένδια για την «αξιοποίηση» παιδιών στο φάσμα του αυτισμού σε στρατιωτικές επιχειρήσεις (Videos)

13.11.2024 12:08

Από την έκπληξη στην οργή περνούν οι πολίτες μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια σε ομιλία του στον Ροταριανό Όμιλο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε τη χρήση παιδιών/ατομών στο φάσμα του αυτισμού σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Παρακάτω ολόκληρη η ομιλία του υπουργού:

H αδιανόητη αυτή δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι και ο ίδιος, αλλά και το παιδί του βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Μιλώντας στο Mega, o Δ. Παπανικολάου τόνισε ότι «αυτό που ακούσαμε δεν μας άρεσε. Επειδή είπαν ότι θα κάνουν και υποστηρικτικά πράγματα, ήθελα να το ακούσω πιο ολιστικά, αλλά θα πρέπει τα πράγματα αυτά να επικοινωνούνται πιο σωστά», προσθέτοντας ότι «ο υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης με πήρε τηλέφωνο να πάω στο Πεντάγωνο πριν από 15 ημέρες. Είπε ότι θα κάνουν κάτι που θα έχουν τα παιδιά εργασία, πιθανότατα εννοούσε αυτό, κι ότι θα κάνουν και στέγες υποστηριζόμενες μέσα στον στρατό». Ωστόσο, ο πρώην κορυφαίος μπασκετμπολίστας τόνισε ότι τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού έχουν ανάγκες και ικανότητες: «Όταν έχουμε θέματα ζωής, τα παιδιά μας δεν είναι εκμεταλλεύσιμα για τα δικά μας οφέλη, αλλά για τα δικά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Τρίκαλα: Καρέ καρέ η ληστεία την ώρα που σεκιουριτάς γεμιζε ΑΤΜ – Τον μαχαίρωσε ο δράστης (Video)

Καιρός: Πήρε… παράταση η κακοκαιρία, συνεχίζονται οι βροχές – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (photos/video)

Χριστούγεννα 2024: «Γεμίζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί – Πού έχουν μείνει ελάχιστα δωμάτια (Photos)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 07:12
Exit mobile version