Κυρώσεις σε Ρωσία και Βόρεια Κορέα από ΗΠΑ σε αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Νέες κυρώσεις ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν τράπεζες της Βόρειας Κορέας, στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους, καθώς και ρωσικές εταιρείας παραγωγής πετρελαίου. Σκοπός είναι να διακοπεί η στήριξη της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί βορειοκορεάτικα στρατεύματα για πρώτη φορά στη Ρωσία σε μάχες απέναντι σε ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ. Το Κίεβο υπολογίζει ότι περίπου 11.000 Βορειοκορεάτες συνολικά έχουν συνταχθεί με τα ρωσικά στρατεύματα.
Η Ρωσία, από την πλευρά της ούτε έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και έχει διαψεύσει την παρουσία Βορειοκορεατών στα ρωσικά στρατεύματα.
Διαβάστε επίσης:
Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μάντισον του Ουινσκόσιν – Πέντε νεκροί μεταξύ τους και ο δράστης
Οι προορισμοί που αναζητήθηκαν περισσότερο το 2024 στο Google – Ποια ελληνικά νησιά είναι στο top-10