search
ΤΕΤΑΡΤΗ 02.07.2025 03:54
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε αίτημα του Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο για την απόλυση δημόσιου λειτουργού

22.02.2025 11:06
trump_10

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε προσωρινά το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ να του επιτραπεί να απολύσει ανώτατο δημόσιο λειτουργό επικεφαλής ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης για τις πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Τραμπ έπαυσε στις 7 Φεβρουαρίου τον Χάμπτον Ντέλινγκερ, νομικό, επικεφαλής υπηρεσίας για την προστασία των whistleblowers (μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος) ομοσπονδιακών λειτουργών.

Ο νομικός κατήγγειλε την απόφαση και πρωτοβάθμιο δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του στα καθήκοντά του χορηγώντας του «εντολή προσωρινής προστασίας» που εμποδίζει την απόλυσή του, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο με το επιχείρημα ότι η εντολή προσωρινής προστασίας συνιστά «πρωτοφανή επίθεση κατά της διάκρισης των εξουσιών».

Ωστόσο, στην πρωτόδικη απόφαση αναφέρεται ότι το δικαστήριο δύναται να ανακαλέσει την εντολή προσωρινής προστασίας την επόμενη εβδομάδα μετά την εκπνοή της.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικές εκλογές: «Η γνώμη σας δεν μας νοιάζει» – Το σλόγκαν του σατιρικού κόμματος που είναι κολλημένο στο 1%

New York Post: «Αυτός είναι ο δικτάτορας» – Το καυστικό πρωτοσέλιδο που απαντά στον Τραμπ

Ισραήλ: Νεκρή και η μητέρα Σίρι, μετά τα δύο παιδιά της – «Επέστρεψε στο σπίτι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02.07.2025 03:51