ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 13:48
MENU CLOSE

Με τον νέο ηγέτη της Συρίας συναντήθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι 

05.03.2025 00:55

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συναντήθηκε χθες Τρίτη για πρώτη φορά με τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα, στο περιθώριο των εργασιών της αραβικής συνόδου κορυφής στο Κάιρο.

Εν αντιθέσει με τις χώρες του Κόλπου, η Αίγυπτος υπήρξε πιο επιφυλακτική απέναντι στη νέα ηγεσία της Συρίας. Ο Σίσι έχει λάβει σκληρά μέτρα κατά των ισλαμιστών στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου, η οποία έχει επιρροή στη Μέση Ανατολή και είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

Ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας αναφέρει ότι ο Σίσι κάλεσε τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας να προωθήσει ευρεία πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, ενώ καταδίκασε οποιαδήποτε «επίθεση» στο συριακό έδαφος.

Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων (SANA) είχε μεταδώσει ότι στη συνάντηση των δύο ηγετών παρέστη επίσης ο σύρος ΥΠΕΞ Ασάντ αλ Σιμπάνι, χωρίς να αναφερθεί στην ατζέντα των συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης:

Εξανεμίζονται οι επιλογές Ζελένσκι μετά την αναστολή χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ – Στη δυσμενέστερη θέση η Ουκρανία εδώ και τρία χρόνια

Μετά τον Καναδά και η Κίνα «απαντά» στον Τραμπ για δασμούς: «Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, είμαστε έτοιμοι» – Νέες απειλές Τραμπ στον Τριντό

Ισχυρισμοί Τραμπ ότι ο Καναδάς απαγορεύει σε αμερικανικές τράπεζες να λειτουργούν στο έδαφός του

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 13:48
Exit mobile version