ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 12:12
MENU CLOSE

Θάσος: Κατάρρευση υπόστεγου σε δημοτικό σχολείο – Η πρόχειρη «λύση» του Δήμου και οι έντονες αντιδράσεις των γονέων

10.04.2025 19:00

Ένα ακόμη περιστατικό, αυτή τη φορά στη Θάσο, ήρθε για να αναδείξει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία στη χώρα μας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί μια δύσκολη αποστολή τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους καθηγητές.

Μάλιστα, η πρόχειρη λύση που βρήκε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ήταν να τοποθετήσει σκαλωσιά προκειμένου να στηρίζει τις δύο κολώνες που έχουν υποστεί φθορές από την κατάρρευση του υπόστεγου.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών διαμαρτυρήθηκαν στον Δήμο, φοβούμενοι για την ασφάλεια των παιδιών τους. «Πρέπει να γίνει κακό για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι;», διερωτώνται. 

Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, παραθέτει και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τις σοβαρές φθορές που έχουν υποστεί οι δύο κολώνες από την κατάρρευση του υπόστεγου.

Σε σχετική τους ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν:

«Εδώ και 6 μήνες έχουμε ενημερώσει τον δήμο Θάσου και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας Γιάννη Γεωργίου, όπως και τον δήμαρχο Θάσου, για το πρόβλημα ασφάλειας που προέκυψε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας και συγκεκριμένα στις κολώνες που κρατάνε το υπόστεγο, όπως φαίνεται στις δύο πρώτες φωτογραφίες που επισυνάπτουμε παρακάτω.

Δύο μήνες αργότερα ήρθε ο ξυλουργός (κ. Καλλιραχιώτης) που έχει σύμβαση με τον δήμο και έβαλε την σκαλωσιά που φαίνεται στην τρίτη φωτογραφία που επισυνάπτουμε και μετά… σιωπή.

Κάποιος φταίει και σίγουρα δεν είναι τα παιδιά μας που παίζουν αμέριμνα.

Τα ερωτήματα πολλά. Πρέπει να γίνει κακό για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι;

Είναι τρομερά δύσκολο να αντικατασταθούν οι κολώνες, αλλά την ίδια στιγμή όχι τόσο δύσκολο το να γίνει ολόκληρο γήπεδο με διαδρόμους στίβου με δάπεδο ειδικών προδιαγραφών από συνθετικό υλικό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα»;

Διαβάστε επίσης:

Κυλλήνη: Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε σε παραλία – Τι εξετάζουν οι αρχές

Ελπίδα Νίνου στη δίκη Φιλιππίδη: «Ξέρετε ότι πήγαν να μου τον φέρουν νεκρο; Ξέρετε ότι ο Πέτρος έπαθε εγκεφαλικό στη φυλακή;»

Λάρισα: Σε αργία καθηγητής Θρησκευτικών μετά από καταγγελία για ασέλγεια σε 15χρονη μαθήτρια – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 12:11
Exit mobile version