ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 03:17
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες - Λέκκας: «Το μεσημέρι θα έχουμε πλήρη γνώση των φαινομένων»

28.04.2025 10:41

Από τις 7 το πρωί έχει ξεκινήσει η αυτοψία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου από ειδικούς.

Ο Ευθύμης Λέκκας μετέβη από χθες εσπευσμένα στην περιοχή και έκανε μία πρώτη αυτοψία, η οποία συνεχίζεται από νωρίς το πρωί σήμερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, το μεσημέρι θα είναι ξεκάθαρη η εικόνα για τα αίτια και το από πού αναπτύσσονται αυτά τα φαινόμενα.

«Μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε πλήρη γνώση σχετικά με τα αίτια και τις διαστάσεις του φαινομένου. Η καθίζηση οφείλεται σε κατολισθητικά φαινόμενα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εξειδικεύσουμε σε τι είδους φαινόμενα. Δηλαδή αν είναι μια απλή εδαφική διάρρηξη, εάν είναι μία περιστροφική κατολίσθηση ή αν είναι διαφορική καθίζηση. Όλα αυτά θα τα διερευνήσουμε σήμερα. Μέχρι το μεσημέρι θα ξέρουμε για τι ακριβώς φαινόμενο πρόκειται, τις διαστάσεις του προβλήματος καθώς και τα αίτια», σημείωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για το αν έχει δει παρόμοιο φαινόμενο στην ελληνική επικράτεια απάντησε πως είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα.

«Έχουμε πάρα πολλά κατολισθητικά φαινόμενα στον ελληνικό χώρο. Ο ελληνικός χώρος είναι ένας δυναμικός χώρος, ένας εξελισσόμενος χώρος. Συνεπώς έχουμε δεκάδες, εκατοντάδες κατολισθητικά φαινόμενα. Το θέμα είναι πού αναπτύσσονται αυτά τα φαινόμενα. Να αναπτύσσονται σε περιοχές οι οποίες δεν έχουν ανθρώπινες δραστηριότητες. Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία την οποία παρακολουθούμε και την αφήνουμε να εξελιχθεί. Όταν αυτά τα φαινόμενα εξελίσσονται μέσα σε αστικούς χώρους και χώρους ιδιαίτερης σημασίας, τότε αρχίζουμε και εμείς να ασχολούμαστε μαζί τους. Ο ελληνικός χώρος είναι ένας χώρος δυναμικός, όπως προανέφερα, που διαμορφώθηκε ως ένα βαθμό από όλα αυτά τα φαινόμενα, από τους σεισμούς, τις κατολισθήσεις, τις διάβρωσης, τις μεταβολές ακτογραμμών κτλ».

Διαβάστε επίσης:

Δημογλίδου για δολοφονία Γιώργου Μουσχούρη: Πολύ προσεκτικοί οι εκτελεστές – Προσπάθεια για έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης του «Έντικ» (video)

Θεσσαλονίκη: Ριφιφί σε αποθήκη του δήμου Δέλτα – Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε έναν μήνα (video)

Ποιοι απεργούν την Πρωτομαγιά – Οι ώρες των συγκεντρώσεων

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 01:02
Exit mobile version