ΔΕΥΤΕΡΑ 21.07.2025 19:14
MENU CLOSE

«Ναρκο-γάτα» συνελήφθη να μεταφέρει ναρκωτικά σε φυλακή της Κόστα Ρίκα (Video)

20.05.2025 18:30

Οι αρχές στην Κόστα Ρίκα «συνέλαβαν» ένα απίθανο «βαποράκι», μια ασπρόμαυρη γάτα με ναρκωτικά κολλημένα στο σώμα της. Η γάτα συνελήφθη έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα Ποκότσι στις 6 Μαΐου, αφού οι φύλακες παρατήρησαν γκρίζες κηλίδες στο τρίχωμά της καθώς κινούνταν κοντά στο συρματόπλεγμα της φυλακής. Κατά τη σύλληψή της, ανακάλυψαν περίπου 236 γραμμάρια μαριχουάνας, περίπου 68 γραμμάρια ηρωίνης και χαρτάκια στριφτού τσιγάρου δεμένα στην πλάτη της.

«Χάρη στις γρήγορες ενέργειες των αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν, η γάτα συνελήφθη και τα πακέτα απομακρύνθηκαν, εμποδίζοντάς τα να φτάσουν στον προορισμό τους. Κατά την επιθεώρηση των πακέτων, το ένα βρέθηκε να περιέχει 235,65 γραμμάρια μαριχουάνας, ενώ το άλλο περιείχε 67,76 γραμμάρια πάστας κρακ, μαζί με δύο φύλλα χαρτιού», πρόσθεσε.

Η γάτα παραδόθηκε αργότερα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας των Ζώων για αξιολόγηση της υγείας της. Οι αξιωματούχοι διερευνούν επί του παρόντος το κατά πόσον κάποιος εξωτερικός συνεργός, ίσως με τη βοήθεια κρατουμένων, απελευθέρωσε τη γάτα κοντά στις εγκαταστάσεις. Οι αρχές αναλύουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παρακολουθούν τις κινήσεις της γάτας για να εντοπίσουν μοτίβα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Η υπόθεση δείχνει πώς οι περισσότεροι εγκληματίες εισάγουν λαθραία παράνομα αγαθά στις φυλακές μέσω ζώων. Οι γάτες, ειδικότερα, λόγω της… ασυλίας τους και της ικανότητάς τους να κινούνται απαρατήρητες, έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα σχέδια. Οι γάτες που προσελκύονται μέσα στις φυλακές από το φαγητό συχνά έχουν μικροσκοπικές ποσότητες ναρκωτικών που έχουν τοποθετηθεί από κρατούμενους ή εξωτερικούς συνεργάτες τους.

Η Κόστα Ρίκα έχει δει αύξηση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2023, οι αρχές κατάσχεσαν συνολικά 21,3 τόνους κοκαΐνης στη χώρα. 

Διαβάστε επίσης:

Στο στόχαστρο της ΕΕ Shein και Temu – Η Κομισιόν προτείνει φόρο 2 ευρώ στα μικρά πακέτα

«Αφρίζει» ο Έλον Μασκ κατά πάντων: «Στη λάθος πλευρά της ιστορίας όσοι με απειλούν – Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας τεράστιος ψεύτης»

Επίθεση σε σχολείο στην Φινλανδία: Ο 16χρονος είχε γράψει ακόμα και «μανιφέστο κατά κοριτσιών» – Βίντεο ντοκουμέντο

ΔΕΥΤΕΡΑ 21.07.2025 19:14
Exit mobile version