Ελληνικά ΜΜΕ: Οκτώ στους δέκα Έλληνες ρίχνουν «μαύρο» στην ενημέρωση
Ο συνδυασμός πυκνής ειδησεογραφίας και ποιοτικών χαρακτηριστικών της φαίνεται να προκαλούν κορεσμό και αποστροφή στους Έλληνες σε τέτοιο βαθμό ώστε οκτώ στους δέκα αποφεύγουν την ενημέρωση από κάθε Μέσο, παρά το γεγονός ότι στην συντριπτική πλειονότητα τους (92%) θεωρούν ότι είναι πολύ και αρκετά σημαντικό να είναι ενημερωμένοι.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πολίτες άνω των 15 ετών ως αντιπροσωπτευικό δείγμα του πληθυσμού της χώρας, αναζήτησε την άποψη της κοινής γνώμης για τους δημοσιογράφους και το ρόλο τους ως ελεγκτές της εξουσίας.
Σχεδόν οι μισοί (46%) απάντησαν ότι «οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν ελέγχουν καθόλου την πολιτική εξουσία», ενώ ποσοστό 39% των Ελλήνων θεωρεί ότι «υπερβάλλουν στον ελεγκτικό ρόλο τους».
Επίσης από την έρευνα προκύπτει ότι η πολιτική πόλωση ως «μαγιά» στην ειδησεογραφία προκαλεί αμφισημία στον κόσμο.
Μια σημαντική μερίδα (49%) δήλωσε ότι η πολιτική πόλωση στα Μέσα Ενημέρωσης επιδρά στην αποφυγή ειδήσεων και τ0ν περιορισμό της Ενημέρωσης.
Στον αντίποδα σε ποσοστό 29% των πολιτών απάντησαν στην έρευνα ότι ναι μεν η στάση τους απέναντι στα ΜΜΕ επηρεάζεται από την πολιτική πόλωση αλλά εξακολουθούν να ενημερώνονται ενώ μόλις το 22% δεν το «αγγίζει» η πολιτική όξυνση στην παρακολούθηση ειδήσεων.
Διαβάστε επίσης
Γιορτή του πατέρα: Όλοι οι κινηματογραφικοί μπαμπάδες της Finos Films σε ένα τρυφερό βίντεο
Τηλεθέαση Σαββάτου: Ανατροπή από τους Weekenders