ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 16:54
MENU CLOSE

Δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας - Ξεκινούν την Τρίτη πτήσεις για την επιστροφή όσων έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό

17.06.2025 17:07

Δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη σταθμεύουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο, ώστε να προστατευθούν από πιθανά ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας κλιμακούμενης σύγκρουσης με εκατέρωθεν στρατηγικά χτυπήματα σε κρίσιμες υποδομές.

Εξαιτίας των συγκρούσεων και των πυραυλικών επιθέσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν είναι κλειστός ο ισραηλινός εναέριος χώρος και 32 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν στην μεγαλόνησο.

Η Κύπρος έχει ενεργοποιήσει εκ νέου το σχέδιο Εστία για την φιλοξενία και προώθηση στην πατρίδα τους ξένων υπηκόων οι οποίοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη.

Κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο στις 32 πτήσεις επέβαιναν σχεδόν 2.600 άνθρωποι, κάποιοι εκ των οποίων πήγαν σε άλλους προορισμούς ή φιλοξενούνται προσωρινά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επεσήμανε ότι χώρες όπως η Πορτογαλία και η Σλοβακία ζήτησαν επισήμως την κυπριακή συνδρομή και βοήθεια προς τους πολίτες τους καθώς η Κύπρος συνιστά την εγγύτερη χώρα της Ε.Ε. προς το Ισραήλ απέχοντας λιγότερα από 270 χιλιόμετρα. Η Κύπρος εκπόνησε και έχει εφαρμόσει ήδη το σχέδιο Εστία άλλες δύο φορές μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τις ισραηλινές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al Airlines δήλωσε την Τρίτη ότι έλαβε την άδεια της κυβέρνησης να ξεκινήσει πτήσεις για την επιστροφή ανθρώπων που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με το Ιράν.

Η ισραηλινή εθνική αεροπορική εταιρεία αναφερόταν σε άτομα των οποίων οι πτήσεις προς το Ισραήλ ακυρώθηκαν όταν έκλεισε ο εναέριος χώρος της.

Ανέφερε ότι αναμένει να πραγματοποιήσει πτήσεις την Τετάρτη από Λάρνακα, Αθήνα, Ρώμη, Μιλάνο και Παρίσι για να μεταφέρει ανθρώπους στο Ισραήλ.

Η El Al δήλωσε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη πτήσεις από το Ισραήλ προς ξένες χώρες από τότε που οι πτήσεις καθηλώθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Ευθείες απειλές του Ισραήλ κατά του Αλί Χαμενεΐ: «Μπορεί να έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσέιν» – Χτυπήματα και στα πυρηνικά του Ιράν

Φρανσουά Φιγιόν: Τελεσίδικα ένοχος ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας – Καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση με αναστολή

O «χρησμός» Τραμπ για τη σύγκρουση με το Ιράν – Αδειάζει Γκάμπαρντ για τα πυρηνικά: «Δεν με νοιάζει τι λέει»

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 16:54
Exit mobile version