ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 23:34
MENU CLOSE

Απεργία πλοίων της Αδριατικής: Μαραθώνια σύσκεψη ΠΕΝΕΝ με τη διοίκηση της ATTICA GROUP - Πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία

25.06.2025 07:19

Πόλύ κοντά σε συμφωνία βρίσκομαστε για την λήξη της απεργίας των εργαζόμεων στα πλοία που εκτελούν δρόμολόγια δρομολόγια στην Αδριατική, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.  

Xθες αργά τη νύχτα πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στους χώρους του πλοιου «SUPERFAST III» όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα αιτήματα της ΠΕΝΕΝ για τα πληρώματα των πλοίων της Αδριατικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν σύσσωμοι όλοι οι απεργοί  με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης.

Την ATTICA GROUP  στην σύσκεψη εκπροσώπησαν οι κ.κ Κυριάκος Μάγειρας, Παναγιώτης Δικαίος και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ Διονύσης Θεοδωράτος.

Μετά από εκτενή συζήτηση η οποία έγινε σε καλό κλίμα κατατέθη ολοκληρωμένη πρόταση στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ συγκαλεί σήμερα στις 10.30 έκτακτη απεργιακή συνέλευση των μελών της προκειμένου να δοθεί η απάντησή της, η οποία όλα δείχνουν ότι θα είναι θετική,.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

«Έπειτα από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «SUPERFAST III» χθες τα μεσάνυχτα, εκτέθηκαν για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματα της Ένωσής μας για τα πληρώματα των πλοίων της Αδριατικής.

Στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη, που έγινε κατόπιν αιτήματος της ΠΕΝΕΝ, συμμετείχαν σύσσωμοι όλοι οι απεργοί  με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσής μας.

Την ATTICA GROUP  στην σύσκεψη εκπροσώπησαν οι κ.κ Κυριάκος Μάγειρας, Παναγιώτης Δικαίος και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ Διονύσης Θεοδωράτος.

Μετά από εκτενή συζήτηση κατατέθηκε από τους ανωτέρω για πρώτη φορά ολοκληρωμένη πρόταση στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου μας.

Αυτή η πρόταση εμπλουτίστηκε με νέα προσθήκη μετά την λήξη της συνάντησης.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ συγκαλεί αύριο στις 10.30 έκτακτη απεργιακή συνέλευση των μελών της προκειμένου να δοθεί η απάντησή μας.

Θεωρούμε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τα Ε/Γ- Ο/Γ της γραμμής Πάτρας – Ηγουμενίτσας – Ιταλίας.

Έναρξη Τετάρτη 25/6 ώρα 06.00 π.μ – λήξη Πέμπτη 26/6 ώρα 06.00 π.μ.

Σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας, ήδη η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ έχει καταθέσει στις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρίες και στους Πλοιάρχους των πλοίων που απεργούν, τον αριθμό, το προσωπικό και τα ονοματεπώνυμα των μελών μας που θα αποτελέσουν το προσωπικό ασφαλείας για την επιστασία μας κατά την διάρκεια της εξαγγελλόμενης 24ωρης απεργίας.

Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                                      Κισκήρας Φώτης

Διαβάστε επίσης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος

Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας από αύριο – Πού θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο, πότε θα δροσίσει

Ταυτοποιήθηκε 22χρονος για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες τον Ιούλιο του 2024

ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 23:33
Exit mobile version