Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα υπέροχο και ντελικάτο πιάτο με φιλεταρισμένο λαβράκι που ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται πάνω σε βουτυράτο κριθαράκι με ελιές Καλαμών και κάππαρη και πασπαλίζεται με αρωματική γκρεμολάτα.
Η γκρεμολάτα είναι ένα ιταλικό μίγμα 3 υλικών: μαϊντανού, σκόρδου και ξύσματος λεμονιού και απογειώνει αρωματικά διάφορα μαγειρευτά, κρεατικά, ψάρια αλλά και ζυμαρικά ή πατάτες.
800 γραμμάρια φιλέτο λαβράκι
200 γραμμάρια κριθαράκι
150 γραμμάρια ελιές Καλαμών, εκπυρηνωμένες
60 γραμμάρια βούτυρο ή ελαιόλαδο (προτιμάται το βούτυρο)
Λίγη κάππαρη (προαιρετικά)
500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για την γκρεμολάτα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαβάστε επίσης:
Παιδικά σάντουιτς παγωτού, με βάση από ζαχαρωτά και δημητριακά φρούτων
Μπαγκέτα γεμιστή με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα
Αφράτη γιαουρτόπιτα με σιρόπι λεμονιού
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.