Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα πεντανόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του επιδόρπιο, που συνδυάζει την υπέροχη αρμονία του σιμιγδαλιού με γάλα και άρωμα βανίλιας με την φρέσκια και δροσιστική γεύση του πορτοκαλιού.
Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα ελαφρύ και απλό γλύκισμα για να σερβίρουν αυτήν την εποχή σε ειδικές περιστάσεις ή σε καθημερινά καλοκαιρινά δείπνα.
Για την κρέμα πορτοκάλι
Για τη σιμιγδαλόκρεμα
1. Ετοιμάστε τη φόρμα ή τα ατομικά φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε, βρέχοντάς τα ελαφρώς και διατηρώντας τα υγρά έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι το επιδόρπιο θα ξεφορμαριστεί εύκολα. Για μεγαλύτερη σιγουριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλαστική μεμβράνη.
2. Ετοιμάστε την κρέμα πορτοκάλι, βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε με σύρμα χειρός μέχρι να βράσει και να πήξει καλά.
3. Αδειάστε την κρέμα πορτοκαλιού στην προετοιμασμένη φόρμα ή τα φορμάκια και αφήστε την να κρυώσει.
4. Όσο κρυώνει, ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σιμιγδαλόκρεμα. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
5. Αδειάστε τη σιμιγδαλόκρεμα πάνω από την κρέμα πορτοκαλιού, αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει καλά.
6. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και σερβίρετε με φέτες πορτοκαλιού, λίγο ινδοκάρυδο ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Διαβάστε επίσης:
Φιλέτο λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με κριθαράκι και αρωματική γκρεμολάτα
Παιδικά σάντουιτς παγωτού, με βάση από ζαχαρωτά και δημητριακά φρούτων
Μπαγκέτα γεμιστή με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.