ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 08:24
MENU CLOSE

Γλυκό ψυγείου με σιμιγδαλόκρεμα και πουτίγκα πορτοκάλι

24.07.2025 06:31

Ένα πεντανόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του επιδόρπιο, που συνδυάζει την υπέροχη αρμονία του σιμιγδαλιού με γάλα και άρωμα βανίλιας με την φρέσκια και δροσιστική γεύση του πορτοκαλιού.

Υλικά για τη Συνταγή

Για την κρέμα πορτοκάλι

  • 2 φλιτζάνια φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σιμιγδαλόκρεμα

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φάκελο βανίλια

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε τη φόρμα ή τα ατομικά φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε, βρέχοντάς τα ελαφρώς και διατηρώντας τα υγρά έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι το επιδόρπιο θα ξεφορμαριστεί εύκολα. Για μεγαλύτερη σιγουριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλαστική μεμβράνη.

2. Ετοιμάστε την κρέμα πορτοκάλι, βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε με σύρμα χειρός μέχρι να βράσει και να πήξει καλά.

3. Αδειάστε την κρέμα πορτοκαλιού στην προετοιμασμένη φόρμα ή τα φορμάκια και αφήστε την να κρυώσει.

4. Όσο κρυώνει, ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σιμιγδαλόκρεμα. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.

5. Αδειάστε τη σιμιγδαλόκρεμα πάνω από την κρέμα πορτοκαλιού, αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει καλά.

6. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και σερβίρετε με φέτες πορτοκαλιού, λίγο ινδοκάρυδο ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Διαβάστε επίσης:

Φιλέτο λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με κριθαράκι και αρωματική γκρεμολάτα

Παιδικά σάντουιτς παγωτού, με βάση από ζαχαρωτά και δημητριακά φρούτων

Μπαγκέτα γεμιστή με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 08:24
Exit mobile version