Μοχίτο μύρτιλο με σιρόπι λεβάντας
Μια εύκολη συνταγή για ένα απολαυστικό κοκτέιλ, που μπορεί να γίνει και μοκτέιλ (χωρίς αλκοόλ), με μύρτιλα και λεβάντα που αξίζει να προσθέσετε στο καλοκαιρινό μενού των ποτών που πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά για τη Συνταγή
Για το σιρόπι λεβάντας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
2 κλαδάκια φρέσκια λεβάντα
Για το κοκτέιλ
½ φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα
70 γραμμάρια από το παραπάνω σιρόπι λεβάντας
1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου
42 γραμμάρια λευκό ρούμι
42 γραμμάρια ανθρακούχα σόδα
Χυμό από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
Πάγο
1 κλαδάκι δυόσμο
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε το σιρόπι λεβάντας. Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τη λεβάντα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό, σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Σουρώστε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τη λεβάντα και φυλάξτε το σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.
- Βάλτε τα μύρτιλα σε μια μικρή κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας νερό και ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τα μούρα να σκάσουν και να αρχίσουν να λιώνουν. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μούλτι και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει πουρές. Μπορείτε να σουρώσετε το μίγμα μέσα από μια σίτα, αν θέλετε, ή να αφήσετε να περάσουν μικρά κομματάκια μύρτιλου.
- Ετοιμάστε το κοκτέιλ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας πουρέ μύρτιλου στον πάτο του ποτηριού. Ρίξτε το σιρόπι λεβάντας και ανακατέψτε. Προσθέστε τα φρέσκα φύλλα μέντας και πιέστε τα προς τον πάτο του ποτηριού. Προσθέστε πάγο και συμπληρώστε με το ρούμι, τη σόδα και το χυμό λάιμ. Ανακατέψτε με ένα μακρύ κουτάλι και σερβίρετε με ένα επιπλέον κλαδάκι δυόσμου.
Διαβάστε επίσης:
Καλαμπόκι ψητό, των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων, σε 3 μοντέρνες εκδοχές
Γλυκό ψυγείου με σιμιγδαλόκρεμα και πουτίγκα πορτοκάλι
Φιλέτο λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με κριθαράκι και αρωματική γκρεμολάτα