ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 12:06
MENU CLOSE

Γλυκό ψυγείου της τελευταίας στιγμής, με σφολιατίνια

01.08.2025 06:10

Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο επιδόρπιο, που δεν χρειάζεται μαγείρεμα και είναι τόσο γρήγορο που μπορεί να ετοιμαστεί για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.

Υλικά για τη συνταγή

1,5 πακέτο γλασαρισμένα σφολιατίνια

250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης ( 35% λιπαρά), παγωμένη

1 κουταλιά της σούπας λευκό ρούμι

500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Αρχικά χτυπήστε με το μίξερ χειρός το κρύο μασκαρπόνε, για λίγα λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, να μαλακώσει και να αφρατέψει.

2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάλτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις μισοχτυπηθεί η κρέμα (δεν έχει γίνει ακόμα σαντιγί), προσθέστε το μασκαρπόνε και το ρούμι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι στο τέλος να έχετε μια φουσκωμένη και σφικτή κρέμα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να την βάλετε σε ένα κορνέ ή να την απλώσετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

3. Σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο ταψάκι, στρώστε το 1/3 από τα σφολιατίνια με τη γλασαρισμένη μεριά προς τα πάνω. Καλύψτε την επιφάνειά τους με τουφίτσες από το κορνέ ή με μια ενιαία στρώση από την κρέμα μασκαρπόνε. Συνεχίστε με μια άλλη στρώση σφολιατίνια με το γλάσο προς τα πάω και μια ακόμη στρώση κρέμας.

4. Τελειώστε το γλυκό με μια στρώση σφολιατίνια και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 40 λεπτά. Μπορείτε αν θέλετε, να πασπαλίσετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη ή κακάο σκόνη λίγο πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Αυγά με ντομάτες (καγιανάς) αλά μεξικάνα

Εύκολη πανακότα με φιστίκια από την κουζίνα της Ιταλίας

Ανοιχτή πίτα από σφολιάτα, με κολοκυθανθούς

  

ΣΑΒΒΑΤΟ 02.08.2025 12:02
Exit mobile version