Σπιτική λεμονάδα δυόσμου που ξεδιψάει και δροσίζει
Ένα αναζωογονητικό και δροσιστικό ρόφημα από ξινό λεμόνι, φρέσκα φύλλα δυόσμου με μια νότα γλυκύτητας, που ξεδιψάει και είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
4 φλιτζάνια νερό, χωριστά
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 φλιτζάνι φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιών
250 γραμμάρια φρέσκα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
1. Αρχικά ετοιμάστε ένα πρόχειρο σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το ½ φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Φέρτε σε βρασμό το μίγμα και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να πήξει λίγο αλλά να παραμείνει διαυγές. Αυτό θα πάρει περίπου 5-7 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το ροδόνερο και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
3. Βάλτε το υπόλοιπο νερό, τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
4. Μεταφέρετε τον πολτό δυόσμου και λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα ή σε ατομικά φλιτζάνια. Ρίξτε το σιρόπι και ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα μίγματα.
5. Σερβίρετε αραιώνοντάς το αν θέλετε με περισσότερο κρύο νερό ή παγάκια, και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και φέτες λεμονιού.
Συμβουλή
- Αν θέλετε μπορείτε να σουρώσετε το μίγμα μέντας, προτού το ανακατέψετε στο σιρόπι.
- Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό γλυκαντικό της επιλογής σας και προσαρμόστε τη γλυκύτητα ανάλογα.
- Αντικαταστήστε το απλό νερό με ανθρακούχα σόδα για αφρώδη λεμονάδα.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό ψυγείου της τελευταίας στιγμής, με σφολιατίνια