ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 13:47
MENU CLOSE

Μπάμιες κοκκινιστές με καπνιστό λουκάνικο

05.08.2025 06:15

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και εύκολο γεύμα που ετοιμάζεται σε ένα σκεύος και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τις μπάμιες.

Υλικά για τη Συνταγή

400 γραμμάρια καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

3 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες

2 φλιτζάνια φρέσκες μπάμιες, ψιλοκομμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες)

1 φλιτζάνι φρέσκο καλαμπόκι, κονσέρβα ή κατεψυγμένο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun (προαιρετικά)

Μερικές σταγόνες καυτερή σάλτσα ταμπάσκο

Εκτέλεση

1. Σε ένα σκεύος με καπάκι βάλτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε καλά τις ροδέλες από το λουκάνικο. Αποσύρετέ τις σε ένα πιάτο και κρατήστε τις ζεστές.

2. Στο ίδιο σκεύος και στο λάδι από το σοτάρισμα του λουκάνικου, βάλτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πράσινη πιπεριά και ροδίστε τα μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.

3. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε το φαγητό σκεπασμένο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες. Επαναφέρετε στο σκεύος και τα σοταρισμένα λουκάνικα και αφήστε τα να πάρουν μαζί 1-2 βράσεις.

4. Σερβίρετε το κοκκινιστό με μπάμιες και λουκάνικα με ρύζι, τηγανητές πατάτες αλλά ακόμα και σαν σάλτσα πάνω σε μακαρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτική λεμονάδα δυόσμου που ξεδιψάει και δροσίζει

Γλυκό ψυγείου της τελευταίας στιγμής, με σφολιατίνια

Αυγά με ντομάτες (καγιανάς) αλά μεξικάνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 13:46
Exit mobile version