11.09.2025
        07:00
    
                        Στήθος κοτόπουλου με γλυκό γλάσο από μέλι και εσπεριδοειδή
                11.09.2025
        07:00
    
                    Ένα εξαιρετικό πιάτο, ελαφρύ και πεντανόστιμο, που ετοιμάζεται γρήγορα (σε 20 μόλις λεπτά) και που μπορεί να σερβιριστεί στο καθημερινό γεύμα μαζί με αφράτο ρύζι ή ζυμαρικά.
Υλικά για τη Συνταγή
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 200 γραμμάρια το καθένα) κομμένα στη μέση ώστε να έχετε 4 λεπτά φιλέτα
 - 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
 - ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 - ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
 - ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
 - 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 - 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 120 ml ζωμό κοτόπουλου
 - 4 κουταλιές της σούπας χυμό εσπεριδοειδών (3 λεμόνι – 1 πορτοκάλι)
 - 3 κουταλιές της σούπας μέλι
 - 1 λεμόνι ή μικρό πορτοκάλι κομμένο σε φέτες, καθαρισμένες από μεμβράνες και φλούδια
 - 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αλείψτε καλά και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με αυτό το μίγμα.
 - Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει το δεύτερο.
 - Βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου στο σκεύος και μαγειρέψτε τα για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
 - Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα (μην αφήσετε το σκόρδο να καεί) και στη συνέχεια ρίξτε τον ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τις φέτες λεμονιού.
 - Αφήστε να έρθουν όλα σε βρασμό και σιγοβράστε το φαγητό για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
 - Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με αφράτο ρύζι, κριθαράκι ή κους κους και συνοδέψτε με σαλάτα εποχής.
 
Διαβάστε επίσης
Πλούσια μουσταλευριά με πετιμέζι, μέσα σε καλούπι
Ψητό κουλούρι πρωινού (bagel) με αυγό και μπέικον