search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:46
MENU CLOSE

«Πάρτι» των ακροδεξιών σε όλο τον κόσμο μετά τη νίκη Τράμπ

09.11.2016 09:40
«Πάρτι» των ακροδεξιών σε όλο τον κόσμο μετά τη νίκη Τράμπ - Media

 

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ήταν η πρώτη ηγέτης ακροδεξιού κόμματος της Ευρώπης που έσπευσε να συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμμ, πριν ακόμη επιβεβαιωθεί ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με μήνυμά της στο Twitter έδωσε συγχαρητήρια στο «νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και τον ελεύθερο αμερικανικό λαό».

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, η οποία είχε τη θέση «οτιδήποτε εκτός της Χίλαρι Κλίντον» κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας πανηγυρίζει μαζί με τους οπαδούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο αντιπρόεδρος του κόμματός της Λουί Αλιό έγραψε:«κ….δάχτυλο σε μία αλαζονική ελίτ».

Σπουδαία νέα για τον Όρμπαν

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν συνεχάρη σήμερα τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. “Τι σπουδαία νέα. Η δημοκρατία είναι ακόμη ζωντανή”, είναι το μήνυμα που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

O ‘Ορμπαν είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι τα σχέδια του Τραμπ για τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική είναι “ζωτικής σημασίας” για την Ουγγαρία, ενώ αυτά της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον είναι “φονικά”.

Ο ‘Ορμπαν ήταν συνεπώς ο πρώτος αρχηγός ευρωπαϊκού κράτους που εξέφρασε σαφή προτίμηση για κάποιον μεταξύ των δυο υποψηφίων.

Κατά το παρελθόν, ο ‘Ορμπαν εκνεύρισε τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική του, πολύ πρόσφατα με τη σκληρή του στάση απέναντι στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, διαφωνώντας με τα σχέδια της ΕΕ για την επανεγκατάσταση των προσφύγων και υψώνοντας τείχος κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Ουγγαρίας.

“Η μεταναστευτική και η εξωτερική πολιτική που υποστηρίζει ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι καλή για την Ευρώπη και ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία”, είχε δηλώσει ο ‘Ορμπαν τον Ιούλιο.

Πανηγύρι από το AfD

H ευρωβουλευτίνα του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπεατρίξ φον Στορχ δήλωσε :”Πρόκειται για μια ιστορική νίκη. Είναι έκπληξη μόνο για το κατεστημένο, εγώ το ανέμενα. Πολλά από όσα είπε στην προεκλογική εκστρατεία ο Τραμπ πρέπει να τα δει κανείς με κριτικό μάτι. Επίσης ο Τραμπ θα πρέπει να αποδείξει ότι πράγματι θέλει μια νέα αρχή για τις ΗΠΑ, ιδίως σε ότι αφορά την επιφυλακτική στάση του στα εξωτερικά θέματα.”

Υπέρ του Τραμπ η Χρυσή Αυγή

«Στις αμερικανικές εκλογές νίκησαν οι δυνάμεις που αντιμάχονται την παγκοσμιοποίηση, αντιμάχονται τη λαθρομετανάστευση και είναι υπέρ των καθαρών εθνικών κρατών, υπέρ της αυτάρκειας στην εθνική οικονομία» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων η Χρυσή Αυγή για την εκολογή Τράμπ.

«Μία μεγάλη παγκόσμια αλλαγή έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί με την επικράτηση των εθνικιστών στην Αυστρία, της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα» σημειώνει και συμπληρώνει: «Στην Ελλάδα θρηνούν όλα τα κανάλια και τα κόμματα του κατεστημένου και μαζί τους θρηνούν και τα κοράκια των αγορών, οι διεθνείς τοκογλύφοι που καταστρέφουν την πατρίδα μας» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΧΑ.

 

 

 Με ένα tweet ο πρώην επικεφαλής της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν David Duke είναι ο πρώτος που “πανηγυρίζει” για τη διαφαινόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως έγραψε χαρκτηριστικά “ο Θεός ευλογεί τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι η ώρα να κάνουμε το σωστό. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την Αμερική πίσω!”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:46