search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας: Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

19.07.2018 10:23
Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας: Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα - Media

Ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο TASS. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεπτόταν τη χώρα μας το φθινόπωρο. 

Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ δεν είναι πλέον η κατάλληλη.

«Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας και σε ζητήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Πηγές ΥΠΕΞ: Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ

Διπλωματικές πηγές διευκρίνησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα περί της ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.
 
Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15