Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια παραλλαγή για ταχινένιο χαλβά του «μπακάλη», που μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο ή με τη συνοδεία ψωμιού και λαγάνας.
Είναι η καλύτερη εκδοχή του αγοραστού χαλβά και μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές εκδοχές του, όπως με επικάλυψη σοκολάτας, νιφάδες σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού, σταφίδες και αμύγδαλα, ξερά φρούτα και φουντούκια και οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Για τον λευκό χαλβά
Για τον χαλβά κακάο
Λιώστε το βούτυρο -ή τη μαργαρίνη για τη νηστίσιμη εκδοχή- σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αργά το αλεύρι και ανακατέψτε το μίγμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου πάρει το χρώμα της άμμου και αρχίζει να μυρίζει ελαφρώς. Προσθέστε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Τώρα αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε αργά το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ρίξτε και τα φιστίκια. Αν θέλετε, χρωματίστε το μισό μίγμα του χαλβά με 10 γραμμάρια κακάο και 40 γραμμάρια ταχίνι για να δημιουργήσετε το εφέ μάρμαρου. Στρώστε μια φόρμα για κέικ ή ένα μπολ με ζελατίνα, πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φιστίκια αν θέλετε και πιέστε το μείγμα του χαλβά. Για να δημιουργήσετε το ανάμικτο εφέ, βάλτε εναλλάξ κουταλιές από τον λευκό και ύστερα από τον καφέ χαλβά, συνεχίζοντας σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα μίγματα. Σκεπάστε με τη ζελατίνα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε τον στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.