search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:41
MENU CLOSE

Η Μέρκελ «αδειάζει» Σαμαρά!

25.10.2013 17:53
Η Μέρκελ «αδειάζει» Σαμαρά! - Media

Μόνον μερικές ώρες διήρκησε το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε για είκοσι λεπτά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 
Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες από τις διαρροές των κυβερνητικών κύκλων που μιλούσαν χθες για συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τις «διαρροές» η συνάντηση είχε διαρκέσει είκοσι λεπτά!
 
Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης κράτησε λίγες ώρες γιατί η ίδια η Άγνγκελα Μέρκελ διέψευσε τόσο την βαρύτητα της συνάντηση όσο και τη διάρκειά της. Διέψευσε επίσης ότι ετέθη θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος.
 
Μετά την επικοινωνιακή πολιτική περί Success Story, είναι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι που διαψεύδουν την Ελληνική κυβέρνηση.
 
Τι είπε σήμερα η κυρία Μέρκελ;
 
Ότι η συνάντηση ήταν ολιγόλεπτη, διήρκησε μόλις πέντε λεπτά και ότι δεν συζήτησε το ελληνικό πρόγραμμα.
 
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου και αν έχει αλλάξει η γερμανική στάση.

«Όχι, μίλησα με τον κ. Αντώνη Σαμαρά για πέντε λεπτά, αλλά όχι για το ζήτημα που αναφέρατε. Επομένως η στάση μας δεν έχει αλλάξει» ήταν η απάντηση της Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στο μεταναστευτικό θέμα.

Ας σημειωθεί επίσης ότι κανένα πρακτορείο δεν έστειλε φωτογραφίες από την συνάντηση αυτή που μόνον για την κυβέρνηση είχε χρόνο και ουσία!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο υποταγμένος μερκελιστής εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του:
 
Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Ο κ. Σαμαράς, ο υπάκουος και καλός μαθητής της κ. Μέρκελ, στα πέντε λεπτά συνομιλίας που η ίδια του χάρισε στο περιθώριο της Συνόδου, κατά δήλωσή της, εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του. Ο υποταγμένος μερκελιστής και πιστός στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής πρωθυπουργός, ούτε θέλει ούτε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα».
 
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter: «Η Μέρκελ είπε ότι με τον Σαμαρά, δεν συζητήθηκε καν η ελάφρυνση του ελληνικού προγράμματος. Τους θεωρεί "δεδομένους" και τους αδειάζει χοντρά!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:39