search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:54
MENU CLOSE

Καναδάς: Έρχεται «το δακτυλίδι της φωτιάς» – Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο έκλειψης (Video/Photos)

09.06.2021 13:10
daxtylidi new

Μπροστά σε ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο θα βρεθούν οι κάτοικοι του Καναδά. Πρόκειται για την δακτυλιοειδή ηλιακή έκλειψη ή κοινώς το «δακτυλίδι της φωτιάς».

Το φαινόμενο θα είναι λιγότερο ή περισσότερο ορατό στην ανατολική Ρωσία, τον Αρκτικό Ωκεανό, τη δυτική Γροιλανδία και τον Καναδά, ενώ το φαινόμενο θα είναι μερικά ορατό από τις ΗΠΑ και μέρος της βόρειας Ευρώπης.

Ολόκληρη η έκλειψη θα είναι ορατή από την αρχή έως το τέλος μετά την ανατολή του ήλιου.

Επειδή το φεγγάρι θα βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο δυνατό σημείο από τη Γη κατά τη διάρκεια της τροχιάς του, θα φαίνεται κάπως μικρότερο από το συνηθισμένο – μικρότερο από τον δίσκο του ήλιου.

Αυτός είναι ο λόγος που οι θεατές στο κέντρο της σκιάς θα δουν ένα δακτυλιοειδές σχήμα παρά μια συνολική έκλειψη: Ο ήλιος θα γίνει ένας λαμπρός δακτύλιος φωτός που περιβάλλει το σκοτεινό περίγραμμα της Σελήνης για αρκετά λεπτά.

Ο δακτύλιος θα λάμψει μόνο με το ένα δέκατο του κανονικού συνολικού φωτός του ήλιου, αλλά αυτό αποτελεί μικρότερη αλλαγή από όσο φαίνεται, καθώς το μάτι προσαρμόζεται εύκολα στα μεταβαλλόμενα επίπεδα φωτός.

Ο φωτισμός  θα είναι τόσο σκοτεινός όσο μια φωτεινή συννεφιασμένη μέρα. Η ποιότητα του φωτός, ωστόσο, μπορεί να γίνει υπερφυσική. Ένας καθαρός ουρανός πρέπει να γίνει βαθύ μπλε και το τοπίο μια περίεργη ασημένια απόχρωση.

Brian Jones: Ο κρυφός ηγέτης των Rolling Stones – Η ταραχώδης ζωή και ο μυστηριώδης θάνατος που σημάδεψαν τη μπάντα (Photos/Video)

Γανυμήδης: Το παγωμένο φεγγάρι του Δία από κοντά (photos/video)

Μπλίνκεν: Ο Μπάιντεν θα θέσει στον Ερντογάν θέμα τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24