search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Επιστολική ψήφος: Στα «βράχια» η συναίνεση – Μόνη της η ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές – Απορρίφθηκε η τροπολογία για τις εθνικές

24.01.2024 17:57
VOULI-NEW

Γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο που καθιερώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου σε εκλογείς εκτός και εντός της επικράτειας. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα την κυβερνητική αλαζονεία και την έλλειψη σεβασμού προς την αντιπολίτευση, εμμένοντας στο «όχι» μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας για την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, ενώ κι η Πλεύση Ελευθερίας που δήλωνε υπέρ της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου, άλλαξε τροπάρι δηλώνοντας «παρών».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ύστερα από αίτημα του ΚΚΕ, μόνον οι 158 γαλάζιοι βουλευτές στήριξαν το νομοσχέδιο, ενώ 135 από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες, τη Νέα Αριστερά και τη Νίκη καταψήφισαν. Οι 6 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσαν «παρών». 

Παράλληλα, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν πέρασε η επίμαχη τροπολογία που απαιτούσε πλειοψηφία 200 βουλευτών, καθώς τη στήριξαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, ενώ «παρών» είπε η Πλεύση Ελευθερίας. 

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη μεταβολή της θετικής τους στάσης, κάνοντας λόγο για προσχηματική συναίνεση.

«Να μην εμποδίσουμε τον Οδυσσέα να γυρίσει στην πατρίδα του να ψηφίσει, αυτά έλεγε το ΠΑΣΟΚ, πλήρης ανακολουθία λόγων και πράξεων», είπε και πρόσθεσε: «Θα σας ρωτήσουν οι απόδημοι, γιατί δεν ψηφίσατε. Αυτό θα ρωτήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.Το δάσος είναι ένα», ανέφερε και σε συνέχεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε πως η τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή «Θα το φέρουμε ξανά και ξανά και ξανά, εδώ θα είμαστε, θα το ξαναφέρουμε μέχρι να δώσουμε το δικαίωμα», κατέληξε. 

Διαβάστε επίσης:

Οπαδική βία: Αυτά είναι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο, τέσσερις αλλαγές

Μάκης Βορίδης: Θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του, λέει η κυβέρνηση

Βορίδης: Επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο και τoν «τρόλαραν» για την αποχή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07