25/02/2021 15:25:00
4.11.2010

Λάθη σε εκατοντάδες σημειώματα της αυτόματης περαίωσης

Λάθη σε εκατοντάδες σημειώματα της αυτόματης περαίωσης - Media

Εκατοντάδες τα λάθη που έγιναν στα σημειώματα της αυτόματης περαίωσης των φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000 – 2009 με συνέπεια να επικρατεί χάος στις εφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν σταλεί εκκαθαριστικά ακόμα και σε συγγενείς αποθανόντων, καθώς και σημειώματα σε επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους πολύ πριν από το 2000, έτος για το οποίο αρχίζει ο υπολογισμός της περαίωσης.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους των εφοριών, δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τα λάθη, καθώς δεν τους ζητήθηκε συνδρομή αφού τα εκκαθαριστικά σημειώματα εκδόθηκαν αυτόματα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοινώσεις του προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των φορολογουμένων, οι οποίοι λαμβάνουν σημειώματα με υψηλά ποσά, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τον συνολικό τζίρο που έχει πραγματοποιήσει ο επαγγελματίας τα τελευταία χρόνια, ενώ στις εφορίες ήδη συστήνονται ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να δίνονται διευκρινίσεις για το αν υπάρχουν λάθη ή όχι στα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν αποσταλεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.