search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:27
MENU CLOSE

Κασσελάκης στον Alpha: «Είμαι περήφανος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Εφικτό και πιθανό να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές»

26.04.2024 01:32
kasel-new

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Alpha και και στον Αντώνη Σρόιτερ, ενώ εκτίμησε ότι είναι εφικτό να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. «Δεν έχω άγχος για τις ευρωεκλογές», διεμήνυσε «κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, είμαι ο εαυτός μου, το κόμμα μας είναι αυτό που είναι δεν αλλάζουμε αυτό που είμαστε, σεβόμενοι τις παραδόσεις της Ελλάδας».

Μάλιστα, ευχήθηκε να είναι μελλοντικός πρωθυπουργός ενώ αποκάλυψε ότι έχει μακροπρόθεσμα πλάνα: «θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δύο θητείες. Να ολοκληρώσω ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ως κυβέρνηση να ενώσουμε την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε και να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Embed code

Μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πολύ περήφανος, είπε πως είναι το πρώτο αμεσοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο στη χώρα και πως καταφέρνει να εκπροσωπεί τη διαφορετικότητα.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που έχουμε τρεις ανθρώπους με αναπηρία στο ψηφοδέλτιο, με το σπαθί τους από τα προκριματικά, χωρίς να αναγκαστώ να βάλω ποσόστωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του φάνηκε να θέλει τη διαφορετικότητα να εκπροσωπείται στο ψηφοδέλτιο» ανέφερε.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε «είναι  ένας πολύπλοκος οργανισμός ο οποίος στερείται έμπνευσης και μιας λογοδοσίας στον ευρωπαίο πολίτη» και «θεωρείται από πάρα πολλούς ευρωπαίους ότι είναι ένα γραφειοκρατικό λόμπι». Τόνισε όμως ότι «υπάρχουν τομές που μπορεί να γίνουν για να αλλάξει η Ευρώπη».

Embed code

Αμφισβήτησε ότι δεν έχει φτάσει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ το 17% των προηγούμενων εκλογών λέγοντας στον συνομιλητή του «δεν ξέρετε αν είμαστε στο 17%, διότι υπάρχουν τέτοιες δημοσκοπήσεις με τέτοια ποσοστά και έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Σε σχέση με την Παλαιστίνη σημείωσε: «Για τη Γάζα λέμε ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση πυρός, από εκεί και πέρα καταδικάσαμε τρομοκρατικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει στήριξη στο Ισραήλ αλλά καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων».

Ερωτηθείς για τον στόχο των εκλογών τόνισε πως «το να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές είναι τώρα πιο εφικτό και πιθανό» και πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής και έχει ένα ενιαίο πρόγραμμα.

«Αυτός πρέπει να είναι στόχος και για την κοινωνία, η κοινωνία μας βράζει αυτή τη στιγμή» είπε.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες όταν δεν πιάνεται ο στόχος απάντησε:

«Δε θα μετανιώσω τίποτα, αρκεί να μην αλλάξουμε ποιοι είμαστε».

«Αν είναι να παίζουμε τα παιχνίδια  με συμφέροντα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάποιο κλίμα σε ΜΜΕ τα οποία προφανώς επηρεάζονται από το Μαξίμου, δεν είναι το παιχνίδι μας αυτό, δεν το έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτημα για τα αυτογκόλ και συγκεκριμένα την ένταξη Παπανώτα στο ψηφοδέλτιο και στην συνέχεια την αποπομπή του, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι έλαβε μια απόφαση συνεπή με τις αξίες του, και διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός «κρατά υμνήτρια του Κασιδιάρη στο ψηφοδέλτιό του, για ποιο λόγο κρατά βουλευτή που δεν ξέρει αν θα με αποκαλέσει ο ή η πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ . Περνάμε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για το γάμο και μετά κρατάμε την ομοφοβία και τον ρατσισμό στο ψηφοδέλτιό μας»;

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να έχεις ανθρώπους που χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά, και συγχρόνως να έχεις κι άλλους αξιόλογους ανθρώπους, τι μήνυμα στέλνεις, ότι αυτό που σε ενώνει είναι η εξουσία, δεν είναι μήνυμα αρχών».

Στην επιμονή του δημοσιογράφου για τον Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε; «για μένα το θέμα είναι λήξαν, έχει κάνει μια δήλωση ο κ. Παπανώτας, δε θα σχολιάσω παραπάνω γι’ αυτό το ψηφοδέλτιό μας είναι όπως έχει κατατεθεί και είμαι περήφανος για αυτό».

Ερωτηθείς πάντως για άλλη δήλωση του Δ. Παπανώτα πως ο Κασσελάκης «δεν είναι για ηγέτης αλλά είναι να πας για μπύρες» απάντησε «είμαι και για τα δύο. Και ηγέτης και για μπύρες».

«Ο κόσμος» συνέχισε «πρέπει να ξέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και εύχομαι μελλοντικός πρωθυπουργός του, είναι πάντα προσιτός κι αληθινός και γήινος και συγχρόνως θα εκπροσωπεί τους Έλληνες με επαγγελματισμόσοβαρότητα και στιβαρότητα στο εξωτερικό».

Διαβάστε επίσης:

Έφτασε στην Ικαρία ο Κασσελάκης: Η υποδοχή και η συνομιλία με τους κατοίκους – «Το νοσοκομείο είναι διαλυμένο» (Videos)

ΠΑΣΟΚ: Αυτός που δυσφημεί τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:26