search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:37
MENU CLOSE

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

12.11.2009 14:32

Το κακό με τις προεκλογικές υποσχέσεις είναι ότι μοιάζουν πολύ με τις επιταγές. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθούν, αλλιώς θα «σφραγιστούν» ως ακάλυπτες. Το ΠΑΣΟΚ, με το που κέρδισε τις εκλογές, βρέθηκε να κρατά την επιταγή της αναδιαπραγμάτευσης με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, που το ίδιο εξέδωσε προεκλογικά.

Το κακό με τις προεκλογικές υποσχέσεις είναι ότι μοιάζουν πολύ με τις επιταγές. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθούν, αλλιώς θα «σφραγιστούν» ως ακάλυπτες. Το ΠΑΣΟΚ, με το που κέρδισε τις εκλογές, βρέθηκε να κρατά την επιταγή της αναδιαπραγμάτευσης με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, που το ίδιο εξέδωσε προεκλογικά. Είναι φανερό πως πρόκειται για μια υπόσχεση η οποία τελικά θα αφήσει έκθετη και… ακάλυπτη την κυβέρνηση.

Η αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης δοκιμάζεται, τις πρώτες μάλιστα μέρες της θητείας της, εξ αιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας. Για την ακρίβεια οι προεκλογικές υποσχέσεις για την ήπια προσαρμογή στις απαιτήσεις και τους δείκτες της Κομισιόν είναι φανερό ότι δεν έχουν αντίκρισμα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών, το έχει ήδη πληροφορηθεί από τον Αλμούνια αυτοπροσώπως. Θα το συνειδητοποιήσουμε και όσοι εξ ημών τρέφαμε αυταπάτες ακούγοντας τον προεκλογικό λόγο του ΠΑΣΟΚ, όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι αποφάσεις για τα σκληρά και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα για την οικονομία.

Υπόσχεση χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα αποδεικνύονται τα προεκλογικά φληναφήματα περί… «αναδιανομής». Η ελεημοσύνη με το έκτακτο βοήθημα (από 300 μέχρι 1.500 ευρώ) που η κυβέρνηση μοίρασε σε 2,5 εκατομμύρια πολίτες της χώρας δεν καλύπτει την υπόσχεση περί δικαιότερης διανομής του παραγόμενου πλούτου. Απλώς αποδεικνύει πως το ένα τέταρτο των κατοίκων της χώρας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας…

Μήπως παραείναι νωρίς για να βρεθεί η κυβέρνηση με τόσες πολλές ακάλυπτες πολιτικές επιταγές στο χέρι; Χρόνος μπορεί να υπάρχει, αλλά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:36