17/01/2019 10:08:35

Γκ. Μπράουν: «Η Βρετανία θα καταλήξει η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης αν αποχωρήσει από την ΕΕ»

Γκ. Μπράουν: «Η Βρετανία θα καταλήξει η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης αν αποχωρήσει από την ΕΕ» - Media

 

Η Βρετανία θα καταλήξει να είναι η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης στην περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιεί σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Ο Μπράουν τόνισε ότι η Βρετανία βρισκόταν στο σωστό δρόμο ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία να ξεπεράσει τη Γερμανία και να αναδειχθεί ως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, αλλά κάτι τέτοιο τίθεται σε κίνδυνο εάν η χώρα αποφασίσει την αποχώρησή της από την ΕΕ. Ο νυν πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε λιγότερο από 2 μήνες, στις 7 Μαΐου.

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια σχετικά με τις 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τις 25.000 εταιρείες, τις ετήσιες εξαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων λιρών και τις 450 δισεκατομμύρια λίρες σε εσωτερικές επενδύσεις που συνδέονται άμεσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραψε στο άρθρο του ο Μπράουν το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Guardian. «Και πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με το πώς η επιλογή του Χονγκ Κονγκ – ‘να αφήσουμε την Ευρώπη ώστε να ενταχθούμε στον Κόσμο’ – είναι στην πραγματικότητα η επιλογή της Βόρειας Κορέας, η οποία κατέληξε στο κρύο χωρίς φίλους, χωρίς επιρροή, με λίγες νέες εμπορικές συναλλαγές και ακόμα λιγότερες επενδύσεις», προειδοποίησε ο Μπράουν.

Το Εργατικό Κόμμα του Μπράουν, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις απέχει μόλις ελάχιστες ποσοστιαίες μονάδες από τους Συντηρητικούς του Κάμερον, έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, εκτός κι εάν υπάρξει μια ουσιαστική μετατόπιση των εξουσιών από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ βρίσκεται στο 45%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία 4 χρόνια, σε αντίθεση με το 35% όσων επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.