05/12/2020 11:19:38

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Λαφαζάνη και του δικού τους Τσιρώνη για τα μεταλλεία χρυσού

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Λαφαζάνη και του δικού τους Τσιρώνη για τα μεταλλεία χρυσού - Media

Την ανησυχία τους για το πράσινο φως που δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την εκτεταμένη και καταστροφική, όπως επισημαίνουν, υλοτόμηση 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Λάκα Καρατζά στην Χαλκιδική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επενδυτικά συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε, εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Όπως επισημαίνουν με δεδομένο ότι «εκκρεμούν αυτή τη στιγμή προσφυγές σε διοικητικά και δικαστικά όργανα και αμφισβητείται η νομιμότητα υλοποίησης της επένδυσης, ο κίνδυνος μιας άσκοπης αλλά ανεπανόρθωτης καταστροφής στον δασικό πλούτο και το περιβάλλον της περιοχής επανέρχεται».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εξετάσει διεξοδικά όλες τις πτυχές της επένδυσης, χωρίς να αρκείται σε μια επιφανειακή τήρηση της νομοθεσίας αλλά να προχωρήσει στην επανεξέταση της ΜΠΕ, να αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρήσης κυανίου, να προστατέψει την περιοχή Natura 2000 και να μην επιτρέψει αυτή τη μη αναστρέψιμη καταστροφή στο αρχέγονο δάσος και τα υδατικά αποθέματα της Χαλκιδικής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.