search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:13
MENU CLOSE

Ο Βαρουφάκης, ο Καμμένος και η γερμανική οργή

16.03.2015 06:01
Ο Βαρουφάκης, ο Καμμένος και η γερμανική οργή - Media

Σε όλο και υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι απειλές και τα αρνητικά γερμανικά δημοσιεύματα και δηλώσεις όσο προχωρεί η διαπραγμάτευση Ελλάδας – ευρωζώνης.

Σε όλο και υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι απειλές και τα αρνητικά γερμανικά δημοσιεύματα και δηλώσεις όσο προχωρεί η διαπραγμάτευση Ελλάδας – ευρωζώνης.

Οι Γερμανοί, όμως, πέρα από την προφανή διάθεσή τους να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να την απαξιώσουν, να τη στριμώξουν και να την υποχρεώσουν στη μεγαλύτερη δυνατή υποχώρηση, φαίνεται ότι έχουν προβλήματα και με συγκεκριμένα πρόσωπα. Κατά κύριο λόγο, είναι έξαλλοι με τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός Οικονομικών, με την πολυπραγμοσύνη του, την… ενδιάθετο κλίση προς τις συγκρούσεις, τις ακατάσχετες δηλώσεις του και την ενεργό κόντρα με τον Σόιμπλε, έχει κερδίσει εξ αρχής όλα τα βλέμματα, τα φλας και τα ρεπορτάζ του πλανήτη.

Το σταριλίκι του, συνοδευόμενο από μερικούς αμφιλεγόμενους χειρισμούς, και κυρίως η επιλογή του να μην αφήνει αναπάντητη καμιά πρόκληση κάνουν μεν τσατάλια τα νεύρα των Γερμανών – ανεξαρτήτως ιδιότητας –, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν εκτός του κάδρου της ελληνογερμανικής σύγκρουσης τον Τσίπρα, ο οποίος μια ωραία πρωία θα πάρει πάνω του τον τελικό συμβιβασμό χωρίς ενδιαμέσως να έχει φθαρεί από τον αφόρητο σκυλοκαβγά.

Ο υπουργός Άμυνας, εκ φύσεως συγκρουσιακός όσο και ο Βαρουφάκης, έχει μια θαυμάσια ευκαιρία, την οποία του προσφέρουν ο Σουλτς και μερικά γερμανικά ΜΜΕ, να δικαιώσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και να αντλήσει όσα περισσότερα κέρδη μπορεί από την κρίση που θα ξεσπάσει στη Ν.Δ. την επομένη της όποιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές της. Όταν δηλαδή θα έχει εκλείψει το ρίσκο και η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναγκαστεί να βγει από τη σημερινή της καθήλωση και να προχωρήσει στην επόμενη φάση της.

Στη Γερμανία είναι σαφές ότι θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση. Έναν διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ με έναν διαφορετικό σύμμαχο.

Ο ίδιος ο Μάρτιν Σουλτς, ο πιο κολλητός και ευνοημένος από τους Χριστιανοδημοκράτες μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, το είπε στην πρώτη του μετεκλογική επίσκεψη στην Αθήνα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ αυτόν, θα έπρεπε να συγκυβερνά με το Ποτάμι και όχι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Για να κάνει δε σαφέστερη την προτίμησή του, ανέλαβε προσωπικά την προώθηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ευρώπη.

Όμως αυτή η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά τους και με αυτή θα διαπραγματευθούν μέχρι τέλους. Όσο για τα πρόσωπα που χτυπούν σε καθημερινή βάση, πιθανότατα μετά την επερχόμενη συμφωνία θα είναι ισχυρότερα. Με… χορηγούς επικοινωνίας τα γερμανικά ΜΜΕ, τον Σουλτς και τους λοιπούς στο Βερολίνο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33