search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:46
MENU CLOSE

Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου με τις αλλαγές στο Δημόσιο- Διαβάστε τι περιλαμβάνει

16.03.2015 19:31
Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου με τις αλλαγές στο Δημόσιο- Διαβάστε τι περιλαμβάνει  - Media

Το «Ποντίκι»…τρύπωσε στο draft του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να προωθήσει στη Bουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος και σας το παρουσιάζει. 

Το «Ποντίκι»…τρύπωσε στο draft του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να προωθήσει στη Bουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος και σας το παρουσιάζει. 

Ανάμεσα στα όσα θα προωθήσει ο κ. Κατρούγκαλος στη Βουλή  προκειμένου να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση είναι,  όπως είχε προαναγγείλε,ι η διατάξη για την μονιμοποίηση  περίπου 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ. Συγκεκριμένοι, οι θέσεις αορίστου χρόνου μετατρέπονται αυτοδίκαια σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, στις οποίες διορίζεται το προσωπικό αυτό, εφόσον κατέχει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία γενικά προσόντα διορισμού και τα ειδικά προσόντα του κλάδου, σε θέσεις του οποίου διορίζονται.  

Μία διάταξη που περίμεναν οι εργαζόμενοι είναι αυτή της απαγόρευσης επιστράτευσης των απεργών, γεγονός που τους «απελευθερώνει». Να θυμίσουμε πως κατά το παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε επιστρατεύσει τόσο του εργαζομένους στο Μετρό όσο και τους εργαζομένους στη ΔΕΗ, ούτως ώστε να σταματήσουν τις εκάστοτε απεργίες τους. 

Παράλληλα,  στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται η επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, γεγονός που είχε προκαλέσει αρκετές κινητοποιήσεις κατά το παρελθόν. Επανασυστήνονται ακόμη και οι ειδικότητ’ες των καθηγητών στα ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ που είχαν καταργηθεί μετά τα «μαγικά» του τότε υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, προκειμένου να επιτευχθεί θετικό…δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Το μέτρο της κατάργησης ειδικοτήτων- απόλυσης εκπαιδευτικών εφήρμοσε ο..συνήθης ύποπτος εντολοδόχος των δανειστών κα πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στις θέσεις εργασίας τους αναμένεται να επιστρέψει οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και ούτω καθεξής), οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδο, οι εργαζόμενοι επανέρχονται στις θέσεις τους μέσω εθελοντικής κινητικότητας.

Σχετικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ προωθείται η εξής διάταξη: “Στο Α.Σ.Ε.Π. τηρείται αρχείο, ανά διαδικασία και ανά συμμετέχοντα, σε ηλεκτρονική μορφή και έντυπη μορφή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις επόμενες παραγράφους, με τα στοιχεία και τυχόν σχετικά δικαιολογητικά των συμμετεχόντων στις διαδικασίες αρμοδιότητάς του. Ο χρόνος τήρησης του αρχείου, η διάκριση ανάμεσα στα στοιχεία που θα καταγράφονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και όσα θα τηρούνται έντυπα καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας καταστροφής των επιμέρους αρχείων, καθορίζονται με κανονιστική απόφαση της Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π., που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερες διατάξεις, που αφορούν την καταστροφή τετραδίων και απαντητικών φύλλων συμμετεχόντων σε γραπτούς διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π., εξακολουθούν να ισχύουν”.

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45