21/08/2019 19:47:42

Ο Ξυδάκης ζήτησε την παραίτηση του Χατζάκη από το Εθνικό

Ο Ξυδάκης ζήτησε την παραίτηση του Χατζάκη από το Εθνικό - Media

Όλα δείχνουν ότι θα δούμε αλλαγές προσεχώς στο Εθνικό Θέατρο. Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη. Η απάντηση που έλαβε ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι». Να θυμίσουμε ότι η θητεία του Χατζάκη λήγει τον Μάΐο του 2016.

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός. Άλλωστε, ο αν. υπουργός δεν είχε κάνει συνάντηση με τον διευθυντή του Εθνικού από τότε που ανέλαβε το υπουργείο, παρόλο που είχε συνομιλήσει με άλλα θεσμικά πρόσωπα σε επίσημες συναντήσεις.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Σωτήρης Χατζάκης έδωσε συνέντευξη Τύπου με χαρακτήρα απολογισμού για την έως τώρα πορεία του στο τιμόνι του Εθνικού. Όταν μάλιστα, ρωτήθηκε γιατί πήρε αυτή την απόφαση ενώ βρίσκεται στο μέσο της θητείας του, η απάντηση του ήταν ότι ήθελε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ισολογισμών. Ήταν βέβαια, προφανές το άγχος του να παρουσιάσει τα σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα σε περίοδο που αυξήθηκαν στο Εθνικό και οι θέσεις εργασίας. Ήταν επίσης, πασιφανής και η επιθυμία του να παραμείνει στη θεσμική του θέση.

Αναμένουμε την αντίδραση του Ξυδάκη, ο οποίος σίγουρα έχει ήδη έτοιμη την διάδοχη κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.