search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:32
MENU CLOSE

Συνεχίζει την κόντρα το ΠΑΣΟΚ για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της Σύμβασης

27.03.2015 10:34
Συνεχίζει την κόντρα το ΠΑΣΟΚ για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της Σύμβασης  - Media

Εμμένει το ΠΑΣΟΚ στην άποψη του ότι η παράταση «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» ότι δεν είναι μια τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και χρειάζεται κύρωση από τη Βουλή.

Εμμένει το ΠΑΣΟΚ στην άποψη του ότι η παράταση «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» ότι δεν είναι μια τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και χρειάζεται κύρωση από τη Βουλή, απορρίπτοντας την χτεσινή απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε αρμοδιότητα να επιστρέψει τα 11 δις  αποθεματικά του ΤΧΣ και μετά να παρακαλά να επιστραφεί το 1,2 δις.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ είναι η εξής: 

Επειδή ο βιασμός της αλήθειας έχει όρια, επαναλαμβάνουμε ότι η τροποποίηση/ παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» που υπογράφτηκε ερήμην της Βουλής, υπογράφτηκε ούτως ή άλλως παρανόμως, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, γιατί  δεν αρκεί η επίκληση της γενικής αρμοδιότητας του υπουργού οικονομικών να συνάπτει δανειακές συμβάσεις κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού.  Εδώ δεν έχουμε μια τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του .

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη σοβαρότερο. Ο υπουργός οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δις ευρώ του ΤΧΣ και μετά να τρέχει και να παρακαλάει να του δώσουν πίσω το 1,2 δις, ενώ η διοίκηση του ΤΧΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή της   ότι καλώς επιστράφηκαν και τα 11 δις σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 20.2.

Όμως γιατί ανακαλύπτουν κάποιοι σήμερα την πυρίτιδα; Όλα αυτά τα έχουμε πει αναλυτικά, διανέμοντας και τα σχετικά έγγραφα ήδη από τις 18.2, ημέρα της συνάντησης των κκ Τσίπρα και Βενιζέλου, ενόψει της συμφωνίας του Eurogroup της 20.2.

Τα ίδια έγγραφα κατατέθηκαν ξανά στη Βουλή από τον κ. Βενιζέλο στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής  20.3.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Δυστυχώς ναι και μάλιστα κατά κυριολεξία.

ΠΑΣΟΚ κατά Δούρου

Επίσης το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την κυρία Δούρου, ότι τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, που με επιμέλεια εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρός, η Περιφερειάρχης τα στέλνει στο ΔΝΤ. Ολόκληρο το σχόλιο του γραφείου τύπου για την μεταφορά 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχει ως εξής: 

“Τα αποθεματικά της Περιφέρειας τα εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρός μετά από μια νοικοκυρεμένη διοίκηση και η Ρένα Δούρου τον λοιδορούσε προεκλογικά εξαπατώντας τους πολίτες.

Τώρα  αντί να τα προσφέρει με έργο στους πολίτες της Αττικής όπως έκανε ο Γιάννης Σγουρός, η κ. Δούρου  τα στέλνει στο Δ.Ν.Τ μέσω της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50