26/04/2019 15:55:22

Δούρου: Είμαστε σταθερά αντίθετοι στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Δούρου: Είμαστε σταθερά αντίθετοι στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό - Media

«Η πρόθεσή μας είναι σαφής κι έχει διατυπωθεί πολλές φορές δημόσια. Η αντίθεση μας στη δημιουργία ΧΥΤΑ είναι δεδομένη. Και αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση» ανέφερε η Ρένα Δούρου στην ομιλία της κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία των κατοίκων της περιοχής.

Η Περιφερειάρχης επισήμανε ότι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο διαμόρφωσαν μία λογική αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους κατοίκους, τονίζοντας ότι αποτελεί προγραμματική δέσμευση η αλλαγή του τρόπου διαχείρισης απορριμμάτων «με έμφαση στην πυραμίδα της διαχείρισης όπως την ορίζουν, όχι μόνο πια οι ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και η εθνική νομοθεσία» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Δούρου επισήμανε ότι νέα διοίκηση δεν ανακάλυψε σήμερα το πρόβλημα του γραμματικού. «Η νέα διοίκηση δεν ανακάλυψε τώρα τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν ανακάλυψε μετεκλογικά το Γραμματικό! Δεν παίρνουμε τη σκυτάλη φτηνών εντυπωσιασμών από Περιφερειακούς Συμβούλους που η σχέση τους με τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι να πηγαίνουν στον κάδο της γειτονιάς τους και να αφήνουν τα σκουπίδια. Μιλάτε για ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί με τα ΜΑΤ! Από αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν κάθε δυο μήνες τους ζητάτε διαπιστευτήρια ότι δεν θέλουν το Γραμματικό να γίνει μια νέα Φυλή. Όμως όταν χάνεται έτσι χρόνος, τότε, είτε το θέλουμε είτε όχι, οδηγούμαστε στην εξυπηρέτηση συμφερόντων εκείνων που έχουν φέρει την πατρίδα έως εδώ στη διαχείριση των απορριμμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος η κ. Δούρου αναφέρθηκε σε τρία προβλήματα που αντιμετωπίζει σχετικά με το ζήτημα, όπως είπε «μπροστά μας έχουμε ανεπίλυτα τρία ζητήματα: το πρώτο είναι το πρόβλημα της νομιμότητας που ενέσκηψε με τις δυο αποφάσεις του ΣτΕ που δίνουν «λύση», εντός πολλών εισαγωγικών, σε σχέση με το θέμα της εσφαλμένης χωροθέτησης και συνεχίζουμε να παλεύουμε, το δεύτερο είναι το πρόβλημα ενός έργου ολοκληρωμένου και του τρόπου ένταξής του με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για το περιβάλλον, τους πολίτες και τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τα απορρίμματα, με βάση την εθνική νομοθεσία και βασικές ευρωπαϊκές αρχές, όπως είναι η αρχή της εγγύτητας. Και το τρίτο, είναι το ζήτημα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και του αιτήματος της Κομισιόν για επιστροφή των χρημάτων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.