search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών (Photos)

16.04.2015 10:51
Αστακός-«φάντασμα» αναστατώνει ψαράδες (Photos) - Media

Τα κατάφερε ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του «The lobster», επιλέχθηκε για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ των Καννών, όπου θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα 

Τα κατάφερε ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του «The lobster», επιλέχθηκε για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ των Καννών, όπου θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με 18 ακόμα ταινίες. Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία συμμετείχε στο Διαγωνιστικό ήταν πριν από 17 χρόνια το «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που τελικά κατάφερε να φύγει με την ύψιστη διάκριση.

Να θυμίσουμε ότι από το ίδιο φεστιβάλ είχε ξεκινήσει η διεθνής καριέρα του Λάνθιμου το 2009 με τον «Κυνόδοντα» που βραβεύτηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα και βρέθηκε στη συνέχεια στις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Στο φιλμ του Λάνθιμου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η Λέα Σεϊντού, ο Τζον Σι Ράιλι, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07