search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:45
MENU CLOSE

Η ρήξη ξεκινά από το ποδόσφαιρο-UEFA και FIFA απειλούν με Grexit

17.04.2015 07:53
Απίστευτο σενάριο με Παναθηναϊκό και Μήτρογλου! - Media

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, οδηγεί σε ρήξη και αποκλεισμό από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Τέλος οι διεθνείς διοργανώσεις για Εθνική και συλλόγους.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, οδηγεί σε ρήξη και αποκλεισμό από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Τέλος οι διεθνείς διοργανώσεις για Εθνική και συλλόγους.

Με επιστολή τους, τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ξεκαθαρίζουν πως ο νέος αθλητικός νόμος της ελληνικής κυβέρνησης, σημαίνουν ρήξη.

Οι συνέπειες αναμένεται να είναι βαριές τόσο για την Εθνική Ελλάδας, όσο και για τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους καθώς θα αποκλειστούν από οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, αν η κυβέρνηση επιμείνει στον νέο αθλητικό νόμο, πρακτικά αυτό θα σημαίνει:

Καμία εθνική μας ομάδα, οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου δεν θα αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Κανένας σύλλογος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Διεθνή φιλικά εντός συνόρων ή εκτός, δεν θα επιτρέπονται. 

Οι μεταγραφές ξένων στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές (αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ομοσπονδία ισότιμη των άλλων). 

Οποιοσδήποτε αλλοδαπός αγωνίζεται ήδη με συμβόλαιο στη χώρα μας, αποκτά άμεσα το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για λύση του συμβολαίου του (και προφανώς θα έχουμε μαζικές αποχωρήσεις). 

Κανάλια και χορηγοί θα πάψουν να δίνουν χρήματα για ένα παντελώς απαξιωμένο και αποκλεισμένο πρωτάθλημα που θα διεξάγεται (αν διεξάγεται) μόνο και μόνο για να βγάλει κάποιον εγχώριο πρωταθλητή.

Πηγή: thetoc.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:40