search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις των τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια»

19.04.2015 07:57
Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις των τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια»  - Media

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» που, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν  και «πάγωμα» για έως και το 50% του ποσού, για διάστημα μέχρι 10 χρόνια, προωθούν οι τράπεζες.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» που, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν  και «πάγωμα» για έως και το 50% του ποσού, για διάστημα μέχρι 10 χρόνια, προωθούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», προβλέπεται μπόνους και άτοκες δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες, ενώ οι ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον επόμενο μήνα.

Βασικό χαρακτηριστικό των νέων προϊόντων είναι ότι το μέρος του κεφαλαίου η αποπληρωμή του οποίου θα μεταφέρεται στο μέλλον δεν θα εκτοκίζεται και ουσιαστικά θα «παγώνει» για όσο διάστημα συμφωνηθεί με την τράπεζα. Το διάστημα αυτό μπορεί να ξεκινάει από τα τέσσερα και να φθάνει ακόμη και τα δέκα χρόνια, οπότε το δάνειο θα επανεξετάζεται μετά το τέλος της περιόδου. Η συμπεριφορά του δανειολήπτη καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που θα ισχύει το «πάγωμα» του 50% του δανείου θα είναι καθοριστική και για τη διαχείριση της υπόλοιπης οφειλής.

Τα νέα προϊόντα τύπου balloon payment αποσκοπούν στο να δώσουν μια συνολική απάντηση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», που έχουν φτάσει στο αστρονομικό ύψος των 75 δισ. ευρώ, όταν το σύνολο της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώνεται πλέον στα 210 δισ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:47