search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:15
MENU CLOSE

Με «βολές» από την αντιπολίτευση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές

20.04.2015 17:12
Με «βολές» από την αντιπολίτευση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές - Media

Με σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση επί της… διαδικασίας, ψηφίστηκε και επί του συνόλου το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

 

Με σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση επί της… διαδικασίας, ψηφίστηκε και επί του συνόλου το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από το προεδρείο να μην προχωρήσει η διαδικασία και η ψήφιση του νομοσχεδίου επειδή εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια βρίσκονταν ελάχιστοι βουλευτές.

«Ο Κανονισμός επιβάλλει απαρτία μόνο όταν η Ολομέλεια λαμβάνει αποφάσεις όπως οι ψηφοφορίες και επειδή αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν 75 βουλευτές, η διαδικασία πρέπει να διακοπεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την απόφαση που είχε λάβει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την περασμένη εβδομάδα, η οποία είχε διακόψει την συζήτηση λόγω μη απαρτίας.

«Καθώς υπάρχει αυτό το προηγούμενο της απόφασης της Προέδρου της Βουλής είναι προφανές ότι η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει αν δεν υπάρξουν στην αίθουσα 75 βουλευτές. Φαντάζομαι ότι και η Πρόεδρος στη Ρώμη που είναι θα είναι σφόδρα ενοχλημένη. Ζητώ να διακοπεί η ψηφοφορία μέχρι να διαπιστωθεί η απαρτία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο συμφώνησαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωπο του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.

Ο προεδρεύων Γιάννης Μπαλάφας ανέφερε ότι πρόκειται για μια τυπική ψηφοφορία ενώ από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι «επιχειρεί να τορπιλίσει τη διαδικασία» και πως «εσκεμμένα προσπαθεί να παρεμποδίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο».

Τελικά, και μετά την μίνι αναταραχή, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία…  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:14