search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Τραγωδία χωρίς τέλος – Σε φέρετρα με αριθμούς κηδεύτηκαν οι «ανώνυμοι» πρόσφυγες του ναυαγίου στη Μεσόγειο (Photos)

23.04.2015 10:46
Τραγωδία χωρίς τέλος - Σε φέρετρα με αριθμούς κηδεύτηκαν οι «ανώνυμοι» πρόσφυγες του ναυαγίου στη Μεσόγειο (Photos) - Media

24 από τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο της περασμένης Κυριακής στη Μεσόγειο, κηδεύτηκαν στη Βαλέτα μέσα σε φέρετρα που έγραφαν απλώς αριθμούς, αφού κανείς δεν γνωρίζει τα στοιχεία τους.

 

Κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματά τους. Κανένας από τους συγγενείς τους δεν είχε την δυνατότητα να τους αποχαιρετήσει.

24 από τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο της περασμένης Κυριακής στη Μεσόγειο, κηδεύτηκαν στη Βαλέτα μέσα σε φέρετρα που έγραφαν απλώς αριθμούς, αφού κανείς δεν γνωρίζει τα στοιχεία τους.

Οι κηδείες των προσφύγων που πνίγηκαν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα οδύνης αφού πολλοί κάτοικοι της Μάλτας, ανάμεσα τους και μετανάστες τους αποχαιρέτησαν με ένα κερί ή ένα λουλούδι.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες με τα φέρετρα όπου αναγράφεται «Πτώμα, αριθμός…», τα οποία μεταφέρουν στρατιώτες κάνουν τον γύρο του κόσμου. 

ΔΟΜ: 1750 νεκροί στη θάλασσα από την αρχή του 2015

Πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι θα επιχειρήσουν την επικίνδυνη διέλευση τη Μεσογείου φέτος και χιλιάδες θα χάσουν τη ζωή τους, εάν δεν γίνει τίποτε για την αντιμετώπιση αυτών που οργανώνουν τη διακίνηση των ανθρώπινων όντων, προειδοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας του ΟΗΕ.

“Είναι ώρα να σκεφτούμε πραγματικά τρόπους για να σταματήσει η πολύ επικίνδυνη διέλευση των προσφύγων σε μικρά σκάφη” που αποπλέουν από την αφρικανική ήπειρο για να φθάσουν τις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου, δήλωσε ο διευθυντής του Οργανισμού Κότζι Σεκιμίζου κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Σιγκαπούρη.

“Εάν δεν κάνουμε τίποτε, πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά θα δούμε μισό εκατομμύριο ανθρώπους να διασχίσουν τη Μεσόγειο και, στην περίπτωση αυτή, πιθανόν να υπάρξουν μέχρι και 10.000 νεκροί”, προειδοποίησε.

“Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα”, είπε προσθέτοντας ότι το 2014, περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη και 3.000 έχασαν τη ζωή τους.

“Δεν πρέπει να ανησυχούμε μόνο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά επίσης να αντιμετωπίσουμε τους διακινητές”, είπε.

Από την αρχή του έτους, 1.750 άνδρες, γυναίκες και παιδιά χάθηκαν στη θάλασσα, 30 φορές περισσότεροι σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50