search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:26
MENU CLOSE

Συνελήφθη η «ψυχίατρος» στην υπόθεση της Άννυ – Τι λένε MEGA και ANT1

06.05.2015 10:37
Δίκη Άννυ: Σοκαριστική κατάθεση του ιατροδικαστή- Η Άννυ τεμαχίστηκε ζωντανή - Media

Συνελήφθη, μετά από παρέμβαση της εισαγγελίας, η φερόμενη ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ που υποτίθεται ότι παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ.

Συνελήφθη, μετά από παρέμβαση της εισαγγελίας, η φερόμενη ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ που υποτίθεται ότι παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ.

Η «Μαρία Καλογεροπούλου», όπως αυτοπαρουσιάστηκε, κατήγγειλε σε πρωινές εκπομπές ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ είχε ζητήσει επανειλημμένα εισαγγελική παρέμβαση για να αφαιρεθεί η κηδεμονία του παιδιού από τον πατέρα του.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο ΟΚΑΝΑ με ανακοίνωσή του διέψευσε την ύπαρξη ψυχιάτρου με αυτό το όνομα, τονίζοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο όνομα δεν υπάρχει ούτε στα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά και ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε οι γονείς της Άννυ είχαν έρθει σε επαφή με τον ΟΚΑΝΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με την «ψυχίατρο», κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό ενώ «αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες».

Επίσης διευκρινίζεται ότι «στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια εισαγγελέας με το όνομα Σκανδαλάκης», όπως ανέφερε στην καταγγελία της η «ψυχίατρος».

Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του MEGA:

«Το Mega, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, που ισχυρίσθηκε, ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του Mega τα στοιχεία της και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά, επανέλαβε ανυπόστατες – όπως απεδείχθη εκ των υστέρων – καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Αμέσως, οι δημοσιογράφοι του Mega έσπευσαν να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας, τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.

Όπως προέκυψε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει σχέση με τον ΟΚΑΝΑ -όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στο Mega- ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το Mega έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή, να ενημερώσει πρώτο την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.

Η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του Mega, κατόπιν όλων αυτών εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει τον σταθμό μας, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παίζοντας με την μνήμη της 4χρονης για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας.»

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1:

«Ο ANT1, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, η οποία ισχυρίσθηκε ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ.   Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του ANT1 τόσο τα στοιχεία της όσο και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επανέλαβε ανυπόστατες – όπως απεδείχθη εκ των υστέρων – καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.   Αμέσως οι δημοσιογράφοι του ANT1 έσπευσαν να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.   Όπως αποδείχθηκε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΚΑΝΑ – όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στον ANT1- ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.   O ANT1 έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.   Κατόπιν όλων αυτών, η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του ANT1 εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει το σταθμό μας, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο, ιδιαιτέρως για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και παίζοντας με τη μνήμη της 4χρονης προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:26