search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:25
MENU CLOSE

Ο Βαρουφάκης απαντά στο BBC αν η Δανάη είναι η «έμπνευση» για το «Common People» (Video)

08.05.2015 08:15
Ο Βαρουφάκης απαντά στο BBC αν η Δανάη είναι η «έμπνευση» για το «Common People» (Video) - Media

Διαφορετική τροπή πήρε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο BBC αφού ο παρουσιαστής «έστρεψε» τη συζήτηση σε ένα ανάλαφρο θέμα: τη σύζυγο του υπουργού Οικονομικών και την τεράστια επιτυχία των Pulp, «Common People». Τι σχέση μπορεί να έχει η Δανάη Στράτου με το συγκεκριμένο τραγούδι;

 

Διαφορετική τροπή πήρε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο BBC αφού ο παρουσιαστής «έστρεψε» τη συζήτηση σε ένα ανάλαφρο θέμα: τη σύζυγο του υπουργού Οικονομικών και την τεράστια επιτυχία των Pulp, «Common People». Τι σχέση μπορεί να έχει η Δανάη Στράτου με το συγκεκριμένο τραγούδι; Σύμφωνα με την φημολογία η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, ήταν η «έμπνευση» του Jarvis Cocker για να γράψει αυτό το τραγούδι.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία του, όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή του BBC, αν αληθεύει πως η σύζυγός του είναι η «μούσα» του δημιουργού του «Common People».

Αρκέστηκε να πει μόνο πως ο ίδιος τότε δεν γνώριζε την Δανάη Στράτου. Επιβεβαίωσε ωστόσο, ότι ήταν η μοναδική Ελληνίδα σπουδάστρια στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου.

Νωρίτερα, ο Independent αναδημοσίευσε άρθρο της εφημερίδας Athens Voice, σύμφωνα με το οποίο, η Δανάη Στράτου είναι η πλούσια φοιτήτρια Καλών Τεχνών για την οποία ο Jarvis Cocker εγραψε την  τεράστια επιτυχία των Pulp, «Common People».

Η Δανάη Στράτου, σπούδασε στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου. Είχε δηλώσει το 2013 ότι γνώρισε την Ελληνίδα και μάλιστα θυμήθηκε και τι είχαν συζητήσει. «Ήθελε να μετακομίσει στο Hackney και να ζήσει σαν τους κοινούς θνητούς». Αυτό ήταν και η έμπνευση για το τραγούδι του. Όμως η ταυτότητα της γυναίκας δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ.

Υπενθυμίζεται πως η Δανάη Στράτου είναι η μεγαλύτερη κόρη του βιομήχανου Φαίδωνα Στράτου της ιστορικής Πειραϊκής Πατραϊκής και της Ελένης Πόταγα-Στράτου, επίσης εικαστικού και γλύπτριας.

Στο μεταξύ μια άλλη Ελληνίδα έχει υποστηρίξει ότι αυτή είναι η πραγματική έμπνευση του Cocker.

Η Κατερίνα Κανά, που σπούδαζε στο St Martins από το 1990 έως το 1993, είπε: Περάσαμε ένα απόγευμα μαζί, πίνοντας και συζητώντας. Ήταν εκπληκτικά και ξαφνικά στη διάρκεια της συζήτησης του είπα: «Θέλω να ζήσω σαν κοινός άνθρωπος» Αυτό έγινε πολύ μεγαλύτερο από ότι συνέβη εκείνο το βράδυ. Το τραγούδι έγινε εθνικός ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς».

Το video από τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στο BBC.

To  «Common People».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50