search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:49
MENU CLOSE

Αποχωρεί από το ΔΝΤ ο επικεφαλής οικονομολόγος

14.05.2015 14:33
Αποχωρεί από το ΔΝΤ ο επικεφαλής οικονομολόγος - Media

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ εγκαταλείπει την θέση του στον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το ΔΝΤ.

 

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ εγκαταλείπει την θέση του στον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το ΔΝΤ.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal έγραφε ότι ο Μπλανσάρ θα εγκαταλείψει τον θεσμό, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Ο Μπλανσάρ, ο οποίος συμμετείχε στην διεύθυνση του ΔΝΤ από το 2008 και το καθοδήγησε κατά την διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι έχει ανάγκη να αφομοιώσει τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.

Θα αναλάβει μια νέα θέση τον Οκτώβριο ως κύριος συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας προβληματισμού στην Ουάσινγκτον, επισημαίνει η εφημερίδα.

“Τα τελευταία οκτώ χρόνια, έπρεπε να σκέφτομαι τόσο πολλά θέματα και είχα πολύ λίγο χρόνο για να τα σκεφτώ σε βάθος”, δήλωσε ο Μπλανσάρ στην WSJ.

“Ήταν οκτώ συναρπαστικά χρόνια, αλλά τώρα θέλω να κάτσω και να πάρω τον χρόνο μου”, σημείωσε.

Το Ρόιτερς δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή και επίσης δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπροσώπους του ΔΝΤ.

Η WSJ προσθέτει ότι το ΔΝΤ δεν έχει ανακοινώσει ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός διάδοχος του Μπλανσάρ και ότι δεν έχει αρχίσει επισήμως η διαδικασία αναζήτησής του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50