search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:15
MENU CLOSE

Η εικόνα της Ελλάδας: Πολιτισμός και ΜΜΕ

20.05.2015 03:54
Η εικόνα της Ελλάδας: Πολιτισμός και ΜΜΕ - Media

Το Εργαστήρι Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τη διημερίδα με θέμα «Η εικόνα της Ελλάδας: Πολιτισμός και ΜΜΕ»

 

Το Εργαστήρι Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τη διημερίδα με θέμα «Η εικόνα της Ελλάδας: Πολιτισμός και ΜΜΕ» την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαΐου,10.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αμφιθέατρο Αργυριάδη, Πανεπιστημίου 30, στα Προπύλαια

Την Τετάρτη 20 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση της έρευνας «Η εικόνα της Ελλάδας σε ξένα Μέσα και η υποδοχή της σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης: πολιτισμική διάσταση και πολιτικές παράμετροι την εποχή της κρίσης (2010-2013)».

Η έρευνα αυτή που έγινε από 1.5.2014 μέχρι 15.5.2015 με τη συμβολή της χορηγίας του τέως πρύτανη, ομότιμου καθηγητή Μ. Σταθόπουλου, έχει αντικείμενο τον ρόλο του πολιτισμικού παράγοντα στη διαμόρφωση της εικόνας που έχουν οι άλλοι για την Ελλάδα αλλά και την ενσωμάτωση, την απόρριψη και την εν γένει διαχείριση της εικόνας αυτής από τα ελληνικά ΜΜΕ και γενικότερα την κοινωνία.

Οι ερευνητές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε γερμανικά και βρετανικά Μέσα καταγράφοντας και αναλύοντας έναν εντυπωσιακό αριθμό δειγμάτων. Μετά την παρουσίαση των συμπερασμάτων τους, θα υπάρξουν θεωρητικές παρεμβάσεις από επιστήμονες και δημοσιογράφους σχετικά με την εικόνα της Ελλάδας στα ΜΜΕ, ελληνικά και διεθνή, και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει τα μεγέθη της οικονομίας, το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης,

Την Πέμπτη 21 Μαΐου το γενικό θέμα έχει να κάνει με την πολιτιστική διαχείριση. Οι παρεμβάσεις αφορούν τους τρόπους με τους οποίους ελληνικοί πολιτιστικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θεσμοί, αλλά και καλλιτέχνες και δημιουργοί αντιλαμβάνονται και προβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον και αν και κατά πόσο η διαδικασία αυτή έχει διαφοροποιηθεί κατά την περίοδο της κρίσης.

Εκλεκτοί και εκλεκτές επιστήμονες, διευθυντές και διευθύντριες μουσείων, υπεύθυνοι και υπεύθυνες ιδιωτικών ιδρυμάτων πολιτισμού και διεθνών διοργανώσεων καθώς και καλλιτέχνες διαφόρων κλάδων θα παρέμβουν για να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες και προτάσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:15