search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:02
MENU CLOSE

«Η Πέτρα και το Αυγό» παρουσιάζεται στην Αθήνα

26.04.2024 11:45
vivlio–new

Μικρές ιστορίες ειπωμένες, μπορεί, από μια τρύπια χλαίνη κρεμασμένη στο καρφί της πόρτας, που τις νύχτες η τρύπα γίνεται στόμα και μιλάει με ανθρώπινη λαλιά, είναι το νέο βιβλίο του Θασίτη συγγραφέα Κώστα Χατζηεμμανουήλ που κυκλοφορεί από τος εκδόσεις «Αρμός» με τίτλο «Η πέτρα και το αυγό».

Το βιβλίο παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή , στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο του «Αρμού», Μαυροκορδάτου 11, με ομιλητές την πανεπιστημιακό και συγγραφέα Τασούλα Τσιλιμένη, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη και τον σκηνοθέτη και συνθέτη Θοδωρή Οικονομίδη, που έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον ουσικό δρώμενο.

Οδοντίατρος του νησιού, τέως δήμαρχος Θάσου για δύο θητείες με σημαντικό έργο, με σπουδές στο Δημοκρίτειο  Ιστορίας και Εθνολογίας, με ένα ξεχωριστό βιβλίο στο ενεργητικό του (‘Πέρσες” για παιδιά, από την Ελληνοεκδοτική), έρχεται τώρα με 19 ιστορίες να σχηματίσει ένα λογοτεχνικό μωσαϊκό για την Ελλάδα του χτες, τον πόλεμο, τον έρωτα, τον φόβο.

Τα διηγήματα. Δυο πόδια ακρωτηριασμένα από κρυοπαγήματα, στον διάδρομο, κάνουν νυχτερινή περίπολο, την ίδια ώρα που η Στοίχαινα σμίγει με τον ιατροφιλόσοφο πάνω στις μαρμάρινες κερκίδες του αρχαίου θεάτρου, ένας αυτόχειρας στη σκοπιά φαντάρος με τον πνιγμένο στο ποτάμι αδερφό του στοιχειώνουν ξανά τον Άραχθο, ένας εκτελεστής από την Κύπρο ανταμώνει τον εξόριστο ζωοκλέφτη από τη Μυτιλήνη, ο καλόγερος της Εικοσιφοίνισσας κουβεντιάζει με το Ντουρντουβάκι του Κίτσεβου, ο Σπαρτιάτης Λύσανδρος συναντιέται με τον Βούλγαρο κομαντάντ Παλάζωφ στην ανασκαφή και οι μαθητές του γυμνασίου σε ένα νησί συνταξιδεύουν καθημερινά με έναν εισπράκτορα λεωφορείου πρώην λαϊκό δικαστή της Λαοκρατίας. Θαρρεί κανείς πως όλα περιστρέφονται σε μια “λοταρία θανάτου”, στον τόπο που βασιλεύει η πρόθεση “αμφί” και οι σχέσεις των ανθρώπων του με την εξουσία είναι η σχέση που έχει η “πέτρα και το αυγό”. 

Διαβάστε επίσης:

Φιλοποίμην Φίνος: Αποκαλύφθηκε η προτομή του στο πάρκο του σταθμού Λαρίσης (Photos)

Johnny Cash: Έρχεται νέος δίσκος με ανέκδοτα τραγούδια του από το 1993 – Πότε θα κυκλοφορήσει (photo/audio/video)

The Ritual: Αλ Πατσίνο και Νταν Στίβενς ως… εξορκιστές στη νέα ταινία του Ντέιβιντ Μίντελ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:02