search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Bloomberg: Έτοιμοι για υποχωρήσεις οι δανειστές – Οι προτάσεις Τσίπρα και οι ελληνικές προσδοκίες από τη Ρίγα

21.05.2015 10:18
Bloomberg: Έτοιμοι για υποχωρήσεις οι δανειστές – Οι προτάσεις Τσίπρα και οι ελληνικές προσδοκίες από τη Ρίγα - Media

Ως πρώτη προτεραιότητα θέτουν οι δανειστές τις αλλαγές στο ασφαλιστικό για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Εάν γίνουν αυτές οι αλλαγές οι δανειστές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν πίσω σε άλλα θέματα όπως ο βασικός μισθός.

 

Ως πρώτη προτεραιότητα θέτουν οι δανειστές τις αλλαγές στο ασφαλιστικό για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Εάν γίνουν αυτές οι αλλαγές οι δανειστές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν πίσω σε άλλα θέματα όπως ο βασικός μισθός.

Οι Έλληνες διαπραγματευτές συνεχίζουν τις συζητήσεις στο λεγόμενο Brussels Group σε μία προσπάθεια να φθάσουν σε συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, αναφέρουν στο πρακτορείο δύο αξιωματούχοι που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις.

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας προσφέρει επαρκείς υποσχέσεις σχετικά με την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος – ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια των διαπραγματεύσεων- οι δανειστές μπορεί να γίνουν πιο επιεικείς στις απαιτήσεις τους σχετικά με τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με αξιωματούχο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του γιατί, όπως εξηγεί το πρακτορείο, οι συνομιλίες δεν είναι δημόσιες.

Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται μεταρρυθμίσεις λέει στο  Blooomberg, ο διευθυντής του ομίλου Bruegel.

Η συζήτηση σχετικά με τις συντάξεις, τους μισθούς και άλλα θέματα που προκαλούν αντιδικία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές, έχουν αρχίσει να αποδίδουν και πολλοί είναι πιο αισιόδοξοι ότι μία επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Το ίδιο υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε χθεσινές του δηλώσεις, μία ημέρα μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου που είπε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.

Το πρακτορείο αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων οι οποίοι υποστήριξαν ότι μπορεί να βρεθεί λύση ακόμη κι αν η Ελλάδα τηρήσει το ένα τρίτο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, θα παρουσιάσει τις προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και το πλάνο του για το ελληνικό χρέος.

Επίσης θα παρουσιάσει το σχέδιό του για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ελλάδα, όπως συμπληρώνει το πρακτορείο επιδιώκει μία συμφωνία που θα ξεκλειδώνει την παροχή ρευστότητας προς την χώρα και δεύτερο μία μακροχρόνια συμφωνία το φθινόπωρο, η οποία θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας και την αναδιάρθρωση του χρέους. Επίσης σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να είπε σε βουλευτές του κόμματος ότι έχει βρεθεί σύγκλιση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11