search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:10
MENU CLOSE

Η Hürriyet «τόλμησε» να κάνει κριτική στον Ερντογάν και καταδικάστηκε για εξύβριση

21.05.2015 17:39
Η Hürriyet «τόλμησε» να κάνει κριτική στον Ερντογάν και καταδικάστηκε για εξύβριση - Media

Mία από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει ένα βαρύ πρόστιμο για την «εξύβριση» του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα κύριο άρθρο που δημοσίευσε, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

 

Mία από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει ένα βαρύ πρόστιμο για την «εξύβριση» του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα κύριο άρθρο που δημοσίευσε, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ένα δικαστήριο της πρωτεύουσας Άγκυρας απεφάνθη ότι στο κύριο άρθρο που έγραψε ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Γιλμάζ και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Hürriyet διαπράχθηκε «επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων» του Ερντογάν.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον δημοσιογράφο και την διευθύντρια της εφημερίδας Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί να καταβάλουν αποζημίωση 20.000 τουρκικών λιρών (6.950 ευρώ) στον Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Στο τηλεγράφημα δε διευκρινίζεται για ποιο άρθρο καταδικάστηκε η εφημερίδα, όμως η Hürriyet είχε δημοσιεύσει την 25η Αυγούστου ένα εκτενές άρθρο του Γιλμάζ όπου επαναλάμβανε τις κατηγορίες περί διαφθοράς εναντίον του Ερντογάν, δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Η Hürriyet, μία από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, επικρίνει συχνά τον Ερντογάν, ωστόσο σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν όταν ο πρόεδρος Ερντογάν κατέκρινε σφόδρα τον τρόπο που η εφημερίδα κάλυψε το θέμα της καταδίκης σε θάνατο του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας εκείνη την ημέρα με τίτλο: «Η ποινή του θανάτου με 52% των ψήφων» βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης καθώς φαίνεται πως υπονοούσε ότι ο επικεφαλής του τουρκικού Κράτους ενδέχεται να έχει την ίδια μοίρα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εκλεγεί με το 52% των ψήφων.

Η Hürriyet στο κύριο άρθρο που δημοσίευσε την Τρίτη κατήγγειλε τις «άνισες και αβάσιμες» επιθέσεις του Τούρκου προέδρου και έκανε λόγο για «αδικίες» και «εμφανείς χειραγωγήσεις».

«Γιατί μας στοχοποιείτε;» διερωτήθηκε η εφημερίδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06